Sorin Pâslaru, redactor-şef ZF: Lupul paznic la stână. Normal să ai evaziune de 30% din PIB când chiar şeful celor care strâng taxele este acuzat de fraude

De fiecare dată când întrebi un şef de la ANAF, un secretar de stat de la Finanţe sau chiar miniştri de fenomenul generalizat al bonurilor fiscale neeliberate de comercianţi, se uită ca prin sticlă. "Dar ştiţi că nu acolo este evaziunea cea mai mare. .. Nu avem un sistem bine pus la punct.... Trebuie să facem un proiect cu Banca Mondială....".

Urmărește
492 afișări
Imaginea articolului Sorin Pâslaru, redactor-şef ZF: Lupul paznic la stână. Normal să ai evaziune de 30% din PIB când chiar şeful celor care strâng taxele este acuzat de fraude

Sorin Pâslaru: Lupul paznic la stână. Normal să ai evaziune de 30% din PIB când chiar şeful celor care strâng taxele este acuzat de fraude (Imagine: Shutterstock)

Şi dacă insişti, oamenii plătiţi cu sute de mii de euro pe an de stat, din participarea la diverse consilii de administraţie la companii deţinute de Ministerul Finan­ţelor, adoptă altă tactică. "Dar veniţi dumneavoastră aici o lună de zile să vedeţi, credeţi că merge aşa?..."

Punerea sub acuzaţie de fraudă fiscală a fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar, adică omul care are cheile de la seiful bugetului, este o bombă.

În mod normal, o agenţie de rating ar putea să scadă nota României sau cel puţin să o pună sub avertizare. Când omul responsabil de strângerea a 45 de miliarde de euro pe an (taxe şi contribuţii) este pus sub acuzaţie că ar fi protejat evazioniştii, înseamnă că putregaiul este la măduvă. În sfârşit, iată explicaţia că economia subterană reprezintă 30% din PIB.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici