Şova: Avem acoperiţi cu contracte de deszăpezire 56% din kilometrii de drum naţional şi autostradă

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, anunţă că s-au încheiat contracte de deszăpezire pentru 56 la sută din kilometrii de drum naţional şi autostradă din România, urmând ca până în 15 noiembrie să fie finalizate toate contractele.

Urmărește
125 afișări
Imaginea articolului Şova: Avem acoperiţi cu contracte de deszăpezire 56% din kilometrii de drum naţional şi autostradă

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"În acest moment, avem acoperiţi cu contracte de deszăpezire 56 la sută din kilometrii de drum naţional şi autostradă. Sunt peste 9.000 de kilometri acoperiţi cu contracte. Până în 15 noiembrie vom acoperi restul rămas până la sută la sută. Am discutat cu toată lumea, se poate rezolva acest lucru", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, Dan Şova, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, firmele nu s-au mai arătat la fel de interesate ca în alţi ani să participe la licitaţiile pentru atribuirea contractelor de deszăpezire.

"Motivul pentru care nu au mai venit atâtea firme, nu au mai fost atât de interesate, este că în timpul nostru nu se mai fură ca în timpul doamnei Boagiu, ca să vă spun direct. Nemaiputându-se fura ca în timpul doamnei Boagiu, toate firmele care nu mai pot să fure la sare şi la nisip au devenit mai puţin interesate", a spus Şova.

În plus, el a precizat că s-a luat decizia ca în iarna 2013-2014 la deszăpezire să se folosească 75 la sută sare şi numai 25 la sută nisip.

"Acest fapt are trei beneficii. În primul rând, sarea aceasta şi clorura de calciu care se pune de la minus 8 grade în jos nu uzează stratul de asfalt, spre deosebire de nisip, care distruge stratul de asfalt. În plus, vom elimina băieţii deştepţi şi de pe lângă CNADNR care, primăvara, vin şi cer bani ca să strângă nisipul cu sacul de pe drumuri, pentru că el acolo rămâne după ce îl dai - adică trebuie să plăteşti de două ori, o dată să împrăştie nisipul, apoi să îl strângi, nemaivorbind de distrugerile şi asupra autovehiculelor. Al treilea lucru bun, în loc să cumpărăm nisip de la cei care nu prea declarau la stat vânzarea nisipului, acum cumpărăm material antiderapant, adică sare, de la Salrom, adică ajutăm şi o companie mare de stat", a declarat ministrul Şova.

Potrivit acestuia, contractul cu Salrom este de 70 de milioane de lei, bani "care ajută foarte mult şi compania Salrom".

Ministrul Dan Şova şi directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, au participat, joi, la Sibiu, la o întâlnire cu directorii direcţiilor regionale de drumuri şi poduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici