- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.08.2013, 17:01)
- Liviu Dadacus
Şova: Contractul Bechtel, nedesecretizat pentru că nu s-a găsit originalul. Boagiu: E la camera 58. Şova creează diversiuni
Ministrul Dan Şova susţine că desecretizarea contractului cu Bechtel, semnat în 2003, nu s-a făcut pentru că nu s-a găsit, la Ministerul Transporturilor, varianta originală, în replică, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu precizând că documentul se află la etajul 2, camera 58.
Urmărește
630 afișări
Şova: Contractul Bechtel, nedesecretizat pentru că nu s-a găsit originalul. Boagiu: E la camera 58. Şova creează diversiuni (Imagine: Adnreea Balaurea/Mediafax Foto)
Dan Şova a anunţat, miercuri, că documentul original nu poate fi găsit, el arătând că acesta este motivul pentru care contractul cu Bechtel nu a fost desecretizat şi adăugând că prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului.
"Nu am reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat. Desecretizarea se face pe contractul original. Contractul desecretizat publicat în 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele adiţionale din 2005. Nu s-a găsit varianta originală din 2003. (...) Anexele au apărut după 2005. Contractul a fost desecretizat în 2006", a susţinut Dan Şova, miercuri seară, la Digi24.
El a spus că preţul menţionat în actul adiţional a ajuns la 10 miliarde de Euro, de la 2,2 miliarde de Euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Meta a respins acuzațiile conform cărora utilizatorii Facebook și Instagram sunt forțați să urmărească conturile noii administrații Trump
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
-
RAR avertizează: Escrocheria cu certificate auto false, la mare căutare
-
Mai mulţi angajaţi la ghişeele CFR pentru a scurta cozile studenţilor
"Boagiu (Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor - n.r.) a spus într-o conferinţă de presă că a trebuit să rezilieze parţial. E clar că modificările din 2005 au dus contractul la 10 miliarde de Euro. Oamenii aşteaptă să vadă pe ce cheltuieli nejustificate s-au dus banii", a spus Dan Şova, potrivit aceleiaşi surse.
În replică, prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu precizează, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, că documentul original se află la Serviciul Probleme Speciale, etajul 2, camera 58.
"Şova trebuie să plece cât mai repede din Guvern, pe uşa din dos, pentru că demisia ar fi prea nobilă pentru el! Conform legii, contractul original Bechtel este la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58", precizează Boagiu.
Boagiu susţine, totodată, că ministrul Dan Şova creează divesiuni pentru a nu răspunde la două probleme importante semnalate de ea, referitoare la desecretizarea contractului iniţial cu Bechtel semnat de Adrian Năstase în 2003 şi la contractele încheiate şi comisionele încasate de firmele de avocaţi ale familiei Şova.
"În situaţia în care Dan Şova este pur şi simplu incompetent, am să-l ajut să găsească contractul pe care îl dă pierdut. Conform legii, contractul original se găseşte la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58. Adevărata intenţie a lui Dan Şova este de a ascunde contractul iniţial pentru a-l proteja pe Adrian Năstase, dar şi pentru a-şi proteja afacerile şi familia", afirmă Boagiu, potrivit sursei citate.
Boagiu consideră că este inadmisibil ca un ministru al Guvernului să "prostească" în continuu pe toată lumea cu declaraţii de genul "nu am reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat".
"Dan Şova are obligaţia, cel puţin morală, să spună câţi bani au încasat pe contractele de avocatură cu Bechtel şi CNADNR şi să ne spună şi cât de «cinstit» au negociat el şi familia lui, în calitate de avocaţi, pentru statul român. Acest «criminal al marii infrastructuri româneşti» trebuie să plece cât mai repede din Guvern, pe uşa din dos, pentru că demisia ar fi prea nobilă pentru el", mai afirmă Anca Boagiu.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe