Prima pagină » Economic » Cum să fii un manager productiv în perioada de criză

Cum să fii un manager productiv în perioada de criză

Cum să fii un manager productiv în perioada de criză
Teona Tomoiaga
22 nov. 2020, 11:43, Economic

Eşti antreprenor şi asta îţi consumă o bună parte din timp. Dar eşti tot timpul productiv? Criza Covid te-a pus la tot felul de încercări, mai ales cu work from home. Dacă la început munca remote era privită ca un câştigător al crizei, acum ar putea aduce mai multe provocări. Aşa că în perioada asta, productivitatea managerilor tine să scadă abrupt. Practic, vei produce mai puţin, dar cu un consum fizic, mental şi emotional mai ridicat. O spune Dan Luca, trainer specializat în cursuri de productivitate pentru manageri.

Tot el îţi poate arăta şi cum să fii în cea mai bună formă. Mai exact, într-un video live de 5 minute la care poţi participa în fiecare dimineaţa. Asta te poate ajuta să rămâi energic şi functional, spune Dan.

Dan Luca, expert în productivitate, a precizat:”Productivitatea are foarte mult de suferit pentru că se adaugă oboseala, stresul, lipsa unor perspective foarte fericite. Ca să dimnuăm această anxietate, cea mai la îndemână resursă este recunoştiinţa şi să ne uităm la ceea ce avem. Pasul 1 e ca fiecare să înceapă ziua cu un minim de una, două sau trei priorităţi fundamentale. Văd prea mulţi oameni au alertă la Whatsapp, la absolut toate grupurile pe care sunt, la absolut toate mesajele, iar toate acele sunete practic îţi frânează productivitatea . Este nevoie să existe timpul acela de relaxare”.

Feri Teglas este antreprenor. Are o agenţie de marketing digital şi este pasionat de fotografie. Spune că se trezea în fiecare dimneaţă la 5, îşi oprea alarma şi adormea înapoi. Nu reuşea să facă toate lucrurile pe care şi le dorea într-o zi, iar deadline-urile erau amânate. Aşa că a apelat acest curs de productivitate ca să-şi recapete motivaţia.

Feri Teglas, antreprenor, a spus:”De vreo două luni încoace chiar îmi şi număr dimineţele, că le numeşti “dimineţi miraculoase”, reuşesc să mă trezesc dimineaţa la 5 şi să mă bucur de beneficiile pe care le aduce stilul ăsta de viaţă. Dimineaţa, câteva ore, ai timpul ăsta pentru tine. Dimineaţa eu citesc, fac anumite meditaţii, planific anumite chestii şi avantajul e că nu-ţi sună telefonul, nu apar notificările de pe Facebook.A fost puţin incomod să lucrez de acasă”.