„Prin constituirea acestor grupuri, Ministerul urmăreşte să se asigure că sunt respectate termenele asumate pentru darea în exploatare a autostrăzii Cernavodă-Constanţa şi finalizarea lucrărilor de reabilitare pentru linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa, în acest an”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Cele două grupuri, numite printr-un ordin de ministru se vor întâlni la birourile consultanţilor din organizarea de şantier în fiecare zi de joi a săptămânii, precum şi la şedinţele de progres lunare, pentru a verifica stadiul lucrărilor şi al soluţionării problemelor întâmpinate.
La şedinţele săptămânale vor participa şi ofiţerii de proiect din partea Companiei Naţionle de Autostrăzi şi Drumuri, respectiv a CFR SA, precum şi responsabilii de proiect din partea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, respectiv a Sucursalei Regionale CF Constanţa.
Grupurile de monitorizare vor prezenta la sfârşitul fiecărei săptămâni rapoarte de progres către Boagiu.
Ministrul a declarat săptămâna trecută că lucrările de modernizare la linia feroviară Bucureşti-Constanţa vor fi finalizate până în iulie, iar din vară va fi deschisă circulaţiei şi autostrada spre mare, însă doar pe o bandă pe fiecare sens de mers.
Totodată, Boagiu a numit tot miercuri, printr-un ordin, comisii pentru stabilirea valorii contabile a bunurilor imobile din proprietatea CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători aflate sub sechestru la 31 decembrie 2010.
„Măsura vine ca urmare a analizei efectuate asupra situaţiei financiare şi rezultatului patrimonial înregistrat în ultimii zece ani de CFR SA, CFR Marfă SA şi CFR Călători, prin care s-a constatat o creştere a arieratelor la nivelul anului 2010 cu un procent de 2.248%”, conform unui comunicat al MTI.
Ordinul ministrului face parte din angajamentul asumat prin scrisoarea de intenţie către FMI, referitor la reducerea arieratelor acestor companii în acest an.
Comisiile vor fi constituite la nivelul celor trei companii feroviare şi vor identifica toate bunurile imobile aflate sub sechestru, vor stabili valoarea contabilă a acestora, potrivit datelor din evidenţa contabilă şi datoriilor, şi vor întocmi „o situaţie de veridicitatea căreia răspund”.
Comisia centrală, constituită în temeiul aceluiaşi ordin la nivelul MTI, va analiza şi va centraliza datele transmise de către comisiile anterior menţionate, acestea urmând a fi prezentate conducerii ministerului.