Prima pagină » Economic » Carne de miel, pască şi ouă roşii. Ce pui pe masa de Paşte?

Carne de miel, pască şi ouă roşii. Ce pui pe masa de Paşte?

Carne de miel, pască şi ouă roşii. Ce pui pe masa de Paşte?
Irina Apetrii
15 apr. 2021, 14:30, Economic
Peste două treimi dintre români vor petrece Paştele în familie, aşa că masa de sărbători devine şi mai importantă. Unii deja se pregătesc de cumpărături.
 
Cea mai iubită carne este cea de ied, conform unui sondaj realizat de cooperativa ţărănească digitală Obor21. Urmează carnea de capră şi oaie, vândută de şapte ori mai bine în perioada aceasta a anului.
 
O femeie mărturiseşe că de Paşte va mânca tradiţional: „friptură, sarmale, în funcţie de timp în primul rând. Friptură de miel sigur, în rest, nu ştiu”. O alta spune că vor servi „ce pregătim de obicei: cozonaci, ouă, pască, drob”. Întrebată unde îşi face cumpărăturile, ea răspunde: „Din magazin, sigur. Şi de la piaţă.”
 
Pentru cei care nu au timp să gătească, mâncarea tradiţională este la un click distanţă. Restaurantele s-au pregătit deja cu oferte. Le poţi primi direct acasă, sau le poţi ridica din local.
 
„Ca de obicei, numai bunătăţuri. Friptură de miel, la cerere facem şi un stufat de miel, borşul de miel de care teoretic zici nu imi place borşul de miel, dar toată lumea îl cumpără şi întotdeauna dispare de la masă, drob. Restul produselor normale, de la pască, cozonaci, salată boeuf. Avem toate variantele posibile, prin forţa proprie, sau clienţii vin să-şi ridice singuri produsele”, spune Cătălin Mahu, proprietar La Mama.