Start-up-ul edtech Youni a atras o nouă finanţare: un milion de euro pentru lansarea unei tehnologii bazate pe AI

Urmărește
388 afișări
Imaginea articolului Start-up-ul edtech Youni a atras o nouă finanţare: un milion de euro pentru lansarea unei tehnologii bazate pe AI

Start-up-ul local Youni, care a dezvoltat platforma Younichoice.com prin intermediul căreia ajută elevii să-şi găsească facultatea potrivită la nivel internaţional, a atras o rundă nouă de finanţare în valoare de un milion de euro de la fondul ceh Soulmates Ventures (lead investor), căruia i s-a alăturat şi fondul Early Game Venture, acesta din urmă fiind de altfel unul dintre primii investitori ai companiei. De la înfiinţarea sa în 2017 şi până la această nouă finanţare, Youni obţinuse în total investiţii de peste 1,2 milioane de euro, Early Game Ventures fiind investitorul principal în runde succesive de pre-seed şi seed.

"Youni este unul dintre start-up-urile edtech din portofoliul nostru în care am investit la scurt timp după lansarea primului nostru fond. Am urmărit constant evoluţia lor, inovaţiile cu care vin pe această piaţă a educaţiei formale care pare uşor înţepenită în timp şi suntem convinşi că noua investiţie le va da aripi pentru ceea ce vor să dezvolte în viitor", a declarat Dan Călugăreanu, partener Early Game Ventures.

Start-up-ul Youni anunţase încă din toamna anului trecut că se află în căutarea unei finanţări mai mari,  în valoare de circa 2 milioane de euro, pentru dezvoltarea într-un ritm accelerat şi intrarea pe noi pieţe.

În prezent, echipa Youni investeşte în formarea unui ecosistem regional de dezvoltare personală şi mentorat pentru tinerii care doresc să studieze în străinătate şi pregăteşte lansarea unei noi tehnologii. Practic, investiţia va ajuta Youni să lanseze pe piaţă o nouă tehnologie bazată pe inteligenţa artificială, de optimizare a proceselor de admitere în cadrul universităţilor de oriunde din lume. În acest moment, Youni colaborează cu peste 600 universităţi din Europa, Statele Unite, Asia şi Australia.

„Noua tehnologie este unică în lume şi, în acest moment, este deja în testare la câteva universităţi celebre din Statele Unite. Am primit feedback foarte pozitiv. Tehnologia noastră a reuşit deja să reducă în proporţie de peste 30% eforturile şi timpii alocaţi procesului de admitere de către echipele universităţilor, prin automatizarea anumitor procese. Avem încredere că noua investiţie ne va ajuta să ne dezvoltăm această nouă linie de business şi să devenim furnizorul preferat de tehnologie pentru admitere al universităţilor din întreaga lume”, a precizat Andrei Nicolae, CEO Youni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici