Start-up-ul energytech OgreAI a ajuns la investiţii totale de 6 mil. euro după ce a luat o finanţare nouă în valoare de 3 mil. euro. Investitorul principal este VERBUND X Ventures - fondul de investiţii al principalului furnizor de energie electrică din Austria

  • Start-up-ul româno-britanic Ogre AI, specializat în furnizarea de soluţii de prognoză bazate pe inteligenţă artificială pentru sectorul energetic, a ajuns la investiţii totale de 6 milioane de euro după ce a atras recent o finanţare nouă în valoare totală de 3 milioane de euro.
  • Runda nouă de finanţare a fost condusă de VERBUND X Ventures - fondul de investiţii al principalului furnizor de energie electrică din Austria, căruia i-au alăturat şi o parte dintre investitorii existenţi - Early Game Ventures, Soulmates Ventures, MMC Greater London Fund - şi Sofia Angels Ventures.
Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului Start-up-ul energytech OgreAI a ajuns la investiţii totale de 6 mil. euro după ce a luat o finanţare nouă în valoare de 3 mil. euro. Investitorul principal este VERBUND X Ventures - fondul de investiţii al principalului furnizor de energie electrică din Austria

Start-up-ul româno-britanic Ogre AI, specializat în furnizarea de soluţii de prognoză bazate pe inteligenţă artificială pentru sectorul energetic, a ajuns la investiţii totale de 6 milioane de euro după ce a atras recent o finanţare nouă în valoare totală de 3 milioane de euro. Runda nouă de finanţare a fost condusă de VERBUND X Ventures - fondul de investiţii al principalului furnizor de energie electrică din Austria, căruia i-au alăturat şi o parte dintre investitorii existenţi - Early Game Ventures, Soulmates Ventures, MMC Greater London Fund - şi Sofia Angels Ventures.

"Prin investiţia noastră în Ogre AI sprijinim o tehnologie inovatoare, care poate avea impact asupra întregii industrii energetice. Prin generarea de predicţii mai precise pentru producţia şi consumul de energie, putem să integrăm mai eficient sursele regenerabile în activitate şi să ne optimizăm reţelele. Acesta este un pas important în strategia noastră de a promova tehnologii inovatoare, care să susţină tranziţia către un sistem energetic mai durabil”, a declarat Michael Strugl, CEO VERBUND X Ventures.

Noua finanţarea va susţine dezvoltarea tehnologiei şi extinderea prezenţei pe piaţă a Ogre AI.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu VERBUND pentru a ne dezvolta tehnologia şi pentru a ne extinde pe noi pieţe. Aceast parteneriat ne va ajuta să dezvoltăm soluţii care vor aduce îmbunătăţiri semnificative în sustenabilitatea şi eficienţa reţelelor energetice. Împreună ne propunem să oferim furnizorilor de energie soluţii avansate bazate pe inteligenţă artificială, care să optimizeze operaţiunile şi să contribuie la tranziţia globală către energia regenerabilă”, a spus Matei Stratan, fondator şi CEO al Ogre AI.

Start-up-ul, fondat în 2021, a atras o primă finanţare în 2022, runda de atunci, în valoare de 2 milioane de euro fiind condusă de Early Game Ventures. Apoi, în 2023 a atras o investiţie nouă de 625.000 de euro de la Soulmates Ventures şi a avut totodată şi o campanie de strângere de fonduri prin intermediul platformei SeedBlink.

Echipa OgreAI are dezvoltate mai multe soluţii avansate bazate pe inteligenţă artificială, capabile sa genereze predicţii legate de producţia şi cererea de energie. Principalul său produs de prognoză se bazează pe algoritmi avansaţi de machine learning şi are capacitatea de a gestiona impredictibilitatea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară şi eoliană, precum şi variaţiile în cererea de piaţă. Acest lucru permite operatorilor de energie să îşi optimizeze operaţiunile, să-si reducă costurile, să gestioneze riscurile financiare şi să răspundă mai bine provocărilor generate de tranziţia energetică.

„Ogre AI adresează o problemă crucială în industria energetică – prognozarea variaţiilor surselor regenerabile şi a cererii de energie. Combinaţia dintre expertiza tehnică şi aplicabilitatea practică recomandă această companie drept un partener important în iniţiativele noastre viitoare”, a explicat Franz Zöchbauer, directorul general al VERBUND X Ventures.

Colaborarea dintre VERBUND şi Ogre AI a început în cadrul programului VERBUND X Accelerator 2023/24 şi are ca obiectiv optimizarea predicţiilor de cerere de energie în reţeaua de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice a VERBUND. “Ogre AI aduce instrumente avansate de analiză a datelor şi capabilităţi de modelare predictivă, care generează prognoze mai precise, dar şi eficienţă operaţională sporită. Acest parteneriat este foarte important pentru tranziţia energetică, deoarece ajută la depăşirea provocărilor legate de energiile regenerabile fluctuante şi de schimbările înregistrate în cererea de piaţă, îmbunătăţind  integrarea surselor de energie regenerabile şi a noilor tehnologii”, susţin reprezentanţii Ogre AI.  

Pentru VERBUND, această investiţie reprezintă o extindere strategică a activităţilor sale în domeniul soluţiilor energetice inteligente, cu care poate aborda provocările şi oportunităţile tranziţiei în domeniul energiei.

În prezent, Ogre AI operează în total în şase ţări - Marea Britanie, România, Grecia, Austria, Olanda şi Slovacia, printre clienţii săi numărându-se jucători mari precum Enel, CEZ, VERBUND, PPC, Alliander şi E.ON.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici