- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Start-upurile româneşti sunt din ce în ce mai atractive. Peste 120 de investitori şi antreprenori în tehnologie şi inovaţie reuniţi la Transylvania Summit
- Start-upurile româneşti sunt din ce în ce mai atractive pentru investitorii străini.
- 112 astfel de companii sunt listate de platforma de investiţii SeedTable ca fiind de urmărit de către investitori.
- Printre acestea, se află companii din sectoare precum IT şi securitate cibernetică, e-commerce sau educaţie.
După Bucureşti, o regiune atractivă este chiar Transilvania, despre care, în afară de Dracula, nu se cunosc prea multe la nivel global. În acest context, peste 120 de investitori şi antreprenori din 20 de ţări precum SUA, Belgia, Suedia, Germania, Elveţia, Iordania, Brazilia, Spania şi Monaco, s-au reunit, în perioada 24-26 februarie, la Târgu Mureş pentru prima ediţie a Transylvania Summit. Au fost două zile pline, în care invitaţii au dezbătut pe marginea strategiilor de investiţii sustenabile, a e-sports - un business în creştere accelerată în ţară, şi s-a pus accentul pe valorificarea moştenirii culturale şi pe dezvoltarea antreprenoriatului feminin. Printre invitaţii de mare valoare, la eveniment au participat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Transylvania Summit face parte din ciclul de evenimente exclusiviste în locaţii istorice, organizate de compania de tehnologie, Castillia, lansată de Prinţesa Sophia Wolkonsky. Evenimentul a fost găzduit alături de parteneri precum compania neotech.finance din Târgu Mureş şi îşi propune să devină una dintre cele mai importante iniţiative de atragere a investitorilor, precum şi un facilitator al oportunităţilor de afaceri în România.
„Am avut alături invitaţi, care au descoperit cu această ocazie o parte mai puţin cunoscută a lumii, iar oportunităţile identificate şi create aici au fost peste orice aşteptări. Este, de fapt, ceea ce ne-am propus chiar de la început, cu proiectul Castillia – să conectăm oamenii cu moştenirea şi rădăcinile lor, dându-le puterea să creeze oportunităţi grozave de networking, în locaţii unice. În ceea ce priveşte viitorul apropiat, Castillia plănuieşte o suită de evenimente, în locaţii excepţionale, aşa cum a fost şi Transylvania Summit. Suntem cu toţii adepţi ai experienţelor deosebite şi abia aşteptăm să sărbătorim cu noi prieteni, în spaţii de înaltă ţinută, care pot găzdui nunti, aniversări, concerte, producţii de film, sau evenimente corporate”, a susţinut Prinţesa Sophia Wolkonsky, fondatoarea start-upului Castillia, o companie care creează noi surse de venit pentru clădirile culturale şi istorice, cu scopul de a le revitaliza şi potenţa valoarea în cadrul comunităţilor locale şi internaţionale.
La evenimentul de la Târgu Mureş au luat parte şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, şi cel al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Pe lângă investitori şi antreprenori din mai multe colţuri ale lumii, iniţiativa a reunit şi femei lider din cadrul European Women’s Association (EWA), reprezentată de Yulia Stark, preşedintele EWA, şi Mihaela Raluca Tudor, antreprenor în serie şi fondator al start-up-ului 2value.
„Antreprenoarele primesc în continuare mai puţine investiţii decât bărbaţii, arată statisticile la nivel global, deşi s-a demonstrat în multe studii că sunt mai stabile şi performante în afaceri. Transylvania Summit a însemnat o bună oportunitate pentru ca multe membre EWA să se conecteze cu investitori internaţionali, care au arătat interes faţă de proiectele lor”, a susţinut Mihaela Tudor, Vicepreşedinte global EWA.
În Europa sunt 31 de companii cu statutul de unicorn, majoritatea din state precum Marea Britanie, Franţa, Suedia sau Germania. România dă Europei trei astfel de companii, din sectoarele tech şi e-commerce. Piaţa din Europa Centrală şi de Est este percepută ca fiind una dintre cele mai dinamice de către investitori, care au crescut valoarea investiţiilor în companiile tech din regiune cu 11.29% în 2022 faţă de anul precedent, arată un studiu SeedBlink.
Start-upurile româneşti au reuşit să atragă investiţii de 226 de milioane de Euro în 2022, în creştere cu 36% faţă de valoarea de 166.4 milioane de Euro înregistrată în anul precedent, potrivit aceluiaşi studiu. Cifrele plasează ţara noastră la un nivel similar cu cel al Bulgariei, care a atras investiţii de 245.8 milioane de Euro în start-upurile din zona tech, însă sub Grecia, cu investiţii în valoare de aproximativ 381 de milioane de Euro.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO