- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statele cu datorie sub 60% din PIB ar putea primi dreptul de a avea deficit structural peste 0,5%
Ministrul Afacerilor Europene a declarat, marţi, că în negocierile privind textul viitorului tratat interguvernamental a apărut o propunere care este susţinută de România şi care ar permite statelor cu o datorie externă sub limita impusă de UE să aibă un nivel de deficit structural mai mare.
Statele cu datorie sub 60% din PIB ar putea primi dreptul de a avea deficit structural peste 0,5% (Imagine: Shutterstock)
"Este una dintre propunerile care au fost făcute şi care este susţinută de către România. Deci, vă confirm. Nu e propunerea României, dar este o propunere care a intervenit în discuţiile privind propunerea de text şi care este susţinută de către România. În momentul de faţă, se discută care este nivelul acela sub 60% (potrivit criteriilor de convergenţă, datoria publică a unui stat trebuie să fie de maximum 60% din PIB - n.r.). De exemplu, dacă un stat membru se află cu mult sub nivelul datoriei, sub 40%, atunci problema deficitului structural e că el va putea fi crescut de la 0,5 la 1%", a declarat Leonard Orban, răspunzând întrebărilor ziariştilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
El a atras atenţia însă că negocierile sunt în plină desfăşurare.
"Sunt negocieri în plină desfăşurare. Calendarul negocierilor este următorul: se doreşte să se avanseze foarte mult, astfel încât în 23 ianuarie să aibă loc o discuţie a miniştrilor de finanţe cu privire la o propunere de text. După aceea, un text îmbunătăţit va fi discutat la nivelul şefilor de stat şi de guvern din statele membre la reuniunea informală a Consiliului European din 30 ianuarie şi se doreşte ca tratatul sau acordul să fie semnat nu mai târziu de 1 martie anul acesta", a mai spus Leonard Orban.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:51
-
astăzi, 11:43
Deputat PSD: După ce „s-au giugiulit pe furiş”, azi PNL şi AUR s-au „pupat” în public la Giurgiu