- Home
- Economic
- BRUXELLES, (20.10.2011, 17:35)
- Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statele UE au convenit că băncile au nevoie de capital suplimentar de 100 miliarde de euro
Statele Uniunii Europene au convenit că sistemul bancar din regiune are nevoie de capital suplimentar de circa 100 de miliarde de euro, dar există încă divergenţe referitoare la soluţiile de consolidare a fondului de salvare financiară, potrivit unor surse.
Urmărește
315 afișări
Statele UE au convenit că băncile au nevoie de capital suplimentar de 100 miliarde de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Oficiali din UE au declarat că toate cele 27 de state membre au acceptat că este nevoie de aproape 100 de miliarde de euro pentru majoarea capitalului băncilor, iar o sursă bancară a spus că suma este de peste 90 de miliarde de euro.
Băncile trebuie mai întâi să ceară fonduri de la acţionari, iar dacă nu le vor obţine sprijinul trebuie să vină din partea guvernelor.
Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară (EFSF) va fi folosită pentru recapitalizarea băncilor cu probleme doar în ultimă instanţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
"Suma a fost discutată cu ţările membre, este acceptabilă pentru toată lumea", a spus o sursă europeană implicată în discuţii.
Ministrul austriac de Finanţe, Maria Fekter, a declarat că se mai discută despre obligarea băncilor de a se recapitaliza, dar a adăugat că nu sprijină o astfel de măsură.
Un acord referitor la capitalizarea băncilor elimină unul dintre obstacole înaintea summit-ului de duminică, dar rămân multe divergenţe, în special cele referitoare la metoda de consolidare a EFSF.
Fondul Monetar Internaţional şi UE sunt totodată în dezacord în privinţa sustenabilităţii datoriilor Greciei.
Astfel, reprezentanţii Fondului sunt îngrijoraţi că estimările UE ar putea fi prea optimiste şi că ar fi necesară o reducere mai amplă a datoriilor elene, au spus surse comunitare.
O analiză a troicii formate din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, referitoare la sustenabilitatea datoriilor Greciei, va fi prezentată vineri miniştrilor de Finanţe din zona euro.
În pofida diferenţelor de opinie, inspectorii troicii sunt aşteptaţi să aprobe furnizarea, în noiembrie, a următoarei tranşe de 8 miliarde de euro, a şasea din împrumutul de 110 miliarde euro convenit în mai 2010.
Fără acest împrumut, Grecia va intra în încetare de plăţi, fiind posibil să atragă în criză Spania şi Italia şi să provoace o undă de şoc în sistemul bancar european.
Pentru rezolvarea crizei, liderii europeni vor să aprobe la summit-ul din 23 octombrie noi măsuri de reducere a datoriei Greciei, majorarea capitalului băncilor expuse la statele vulnerabile din zona euro şi consolidarea EFSF.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe