Statele Unite au avut în trimestrul al doilea o creştere economică de 1,7%, peste estimări

Statele Unite au înregistrat în trimestrul al doilea o creştere economică de 1,7%, cu 0,2 puncte procentuale peste estimarea iniţială, reflectând creşterea cheltuielilor de consum, potrivit datelor revizuite publicate miercuri de Departementul pentru Comerţ.

Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au avut în trimestrul al doilea o creştere economică de 1,7%, peste estimări

Statele Unite au avut în trimestrul al doilea o creştere economică de 1,7%, peste estimări (Imagine: Shutterstock)

Creşterea PIB, care urmează unui avans de 2% în primele trei luni şi de 4,1% în trimestrul patru al anului trecut, a fost conformă cu estimările analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Încetinirea creşterii PIB pentru al doilea trimestru consecutiv arată însă problemele cu care se confruntă economia americană, în condiţiile în care consumatorii ezită să cheltuiască, iar companiile limitează investiţiile şi angajările, pe fondul incertitudinilor legate de o posibilă modificare a regimului fiscal.

Preşedintele Rezervei Federale Ben Bernanke ar putea reafirma în această săptămână, la simpozionul anual al instituţiei, că economia SUA ar putea avea nevoie de noi măsuri de susţinere.

Cheltuielile de consum, care reprezintă circa 70% din economia americană, au crescut cu 1,7% în trimestrul al doilea, faţă de intervlaul similar de anul trecut, cel mai lent ritm din ultimul an. Avansul a fost însă îmbunătăţit de la nivelul iniţial de 1,5%.

Creşterea economiei americane contrastează cu situaţia din zona euro, unde PIB-ul a coborât cu 0,2% faţă de primul trimestru, când înregistrase o stagnare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici