- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statul a aprobat eşalonarea unor datorii de 6,5 mil. lei, sub 1% din valoarea totală cerută de firme
Statul a aprobat până la 11 mai un număr de 7 cereri depuse de firme pentru eşalonarea la plată a unor datorii de 6,5 milioane lei, sumă ce reprezintă mai puţin de 1% din volumul total solicitat, reiese din datele transmise de ANAF agenţiei MEDIAFAX.
Statul a aprobat eşalonarea unor datorii de 6,5 mil. lei, sub 1% din valoarea totală cerută de firme (Imagine: Shutterstock)
Guvernul a decis la finele lunii martie că firmele care au comenzi, dar se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizei economice, vor avea posibilitatea să eşaloneze la plată obligaţiile fiscale pe o perioadă maximă de cinci ani, cu condiţia achitării obligaţiilor curente şi constituirii unei garanţii.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit până la data de 11 mai 528 cereri de eşalonare, pentru obligaţii fiscale restante în sumă totală de 871,6 milioane de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Potrivit ordonanţei, cererea contribuabilului de acordare a eşalonării la plată se soluţionează de către organele fiscale în termen de 60 de zile de la data înregistrarii cererii.
Pe perioada eşalonării se calculează şi se datorează doar dobânzi, dar nu se mai plătesc şi penalităţi de întârziere. Dobânzile se calculează pentru fiecare zi de întârziere în funcţie de tipul garanţiei constituite, respectiv 0,03% în situaţia în care contribuabilul constituie întreaga garanţie sub forma scrisorii de garanţie bancară şi/sau consemnare de mijloace băneşti la o unitate a Trezoreriei Statului, şi 0,04% pentru celelalte tipuri de garanţii.
Firmele pot cere eşalonare pentru datorii precum contribuţiilor de asigurări sociale, impozitul pe profit sau venit, sau pe chirii şi accize. Ele se obligă să achite în perioada de amânare ratele eşalonate, precum şi dobânzile aferente.
Ministrul Finanţelor a estimat că de această facilitate ar urma să beneficieze circa 20.000 firme.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO