- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statul nu va ceda pachetul majoritar de acţiuni la Electrica, aşa cum cere FMI
Statul nu va renunţa la pachetul majoritar de acţiuni la Electrica, aşa cum cere Fondul Monetar Internaţional (FMI), Guvernul fiind de acord doar cu cedarea unor participaţii minoritare la cele trei sucursale de distribuţie a companiei, au declarat surse guvernamentale.
Statul nu va ceda pachetul majoritar de acţiuni la Electrica, aşa cum cere FMI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
"Nici nu se pune problema privatizării integrale sau a vânzării pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la Electrica. Vor fi vândute pachete de 10-15% din cele trei filiale de distribuţia ale Electrica", au afirmat sursele.
Cele trei filiale de furnizare ale Electrica vor rămâne integral la stat.
Delegaţia FMi s-a întâlnit joi cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei.
Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei, a declarat luni într-o conferinţă că FMI nu este foarte interesat ca România să înlocuiască termocentralele ineficiente cu unităţi noi prin privatizări, dar pune "o anumită presiune" pentru vânzarea companiei de stat Electrica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Ce am realiza cu asta (cu privatizarea Electrica - n.r.)? Ar dipărea comparaţia dintre companiile de stat cu cele private. Avem multe reclamaţii referitoare la companii care şi-au eficientizat costurile pentru obţinerea de profituri", a adăugat Săndulescu.
Electrica are activităţi de distribuţie şi furnizare a electricităţii şi este controlată de Ministerul Economiei. Statul a privatizat cinci din cele opt filiale Electrica în intervalul 2004-2007, acestea fiind preluate de E.ON (Electrica Moldova), Enel (Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud) şi cehii de la CEZ (Oltenia).
Cele trei fililale rămase în portofoliul Electrica sunt Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO