Statul român valorifică în premieră monede virtuale. Ce obligaţii fiscale ai dacă obţii venituri din criptomonede

  • Statul român valorifică în premieră monede virtuale.
  • 2020, primul an în care câştigurile din criptomonede au trebuit declarate Fiscului şi în România.
  • Piaţa de criptomonede a scăzut după ce Donald Trump a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.
5448 afișări
Imaginea articolului Statul român valorifică în premieră monede virtuale. Ce obligaţii fiscale ai dacă obţii venituri din criptomonede

Ce obligaţii fiscale ai dacă obţii venituri din criptomonede

Dacă investeşti în monedă virtuală, îţi spun că statul scoate la licitaţie, în premieră, monede virtuale, confiscate într-un dosar penal. Este vorba despre Bitcoin şi Ethereum.

Şi îţi mai spun că 2020 a fost primul an în care veniturile din criptomonede au trebuit declarate la ANAF. Mai mult, se plătesc şi taxe pentru aceste câştiguri, cu condiţia ca sumele obţinute să depăşească 600 de lei într-un an, iar monedele virtuale să fie convertite în lei sau folosite la achiziţii.

Pentru veniturile din monede virtuale se datorează impozit pe venit de 10%.  În plus, dacă veniturile din această sursă sunt cel puţin egale, într-un an, cu echivalentul a 12 salarii minime brute, trebuie plătită şi contribuţia la sănătate (CASS) - în cotă de 10%. Anul acesta, echivalentul celor 12 salarii minime este 26.760 de lei.

Câştigurile din criptomonede se declară prin intermediul declaraţiei unice, la fel ca celelalte venituri nonsalariale. Formularul poate fi depus şi online, prin Spaţiul Privat Virtual. 

Iar dacă eşti pasionat de acest subiect, mai ştii că piaţa de criptomonede a scăzut în ultimele zile, mai ales după ce Donald Trump a anunţat că este infectat cu COVID-19. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici