- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statul se va axa pe privatizarea la bursă a companiilor energetice
Statul nu va mai privatiza companiile energetice din portofoliu cu investitori strategici, ci se va axa pe privatizarea prin bursă, însă este puţin probabilă o listare până la finele anului în curs, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban.
Statul se va axa pe privatizarea la bursă a companiilor energetice (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
"Ministerul Economiei va avea în vedere şi pentru restul companiilor de stat acest tip de privatizare întrucât perioada privatizării cu investitori strategici a trecut şi nu a fost de fiecare dată un succes. Statul nu este un prost manager", a spus Şerban, prezent vineri la Bursa de Valori Bucureşti la aniversarea unui an de la listarea Transgaz.
El a afirmat că, în cazul puţin probabil în care va avea loc vreo listare în acest an, operaţiunea ar urma să fie derulată spre finele anului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Şerban a adăugat că statul va continua să se implice direct în viaţa companiilor, a investiţiilor acestora şi chiar să-şi permită să investească în alte ţări aşa cum au făcut-o grupuri străine în România.
"Nu vom mai vinde şi nu este important pentru noi schimbarea proprietarului din unul de stat în altul de stat din altă ţară", a adăugat Şerban.
Oficialul ministerului a adăugat că aceste companii nu au nevoie de management străin pentru că managementul românesc le administrează de ani de zile.
Şerban a adăugat că Ministerul Economiei va derula o analiză a tuturor companiilor pe care le are în portofoliu şi ar putea plasa pe piaţa de capital între 10 şi 20% din acţiunile acestora, pentru a obţine fonduri pentru finanţarea proiectelor acestor firme.
Decizia de a lista la BVB acţiuni ale filialelor Electrica şi a Hidroelectrica va putea fi luată abia după ce Ministerul Economiei va stabili clar dacă mai înfiinţează sau nu compania energetică naţională, care urma să cuprindă complexurile energetice Turceni şi Rovinari, Hidroelectrica şi Electrica.
Potrivit lui Şerban, Ministerul Economiei are în analiză mai multe variante privind complexurile energetice din Oltenia.
"Sunt foarte multe idei, ori să fie unite, ori să fie în alte companii ori singure", a spus Şerban.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului