- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sterling Resources şi Gabriel Resources au un acţionar comun
Compania canadiană de petrol şi gaze Sterling Resources are un acţionar comun cu firma Gabriel Resources, tot din Canada, care vrea să dezvolte proiectul de exploatare a aurului la Roşia Montană.
Sterling Resources şi Gabriel Resources au un acţionar comun
Fondul canadian de investiţii Sprott Asset Management are participaţii atât la Sterling Resources, cât şi la Gabriel Resources.
Sprott Asset Management deţine 23,6% din acţiunile Sterling Resources, iar Trapeze Capital are o participaţie de 14,9% din capitalul companiei, potrivit datelor Sterling.
Gabriel Resources intenţionează să exploateze aur şi argint, prin firma Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), timp de aproape 20 de ani zona de la Roşia Montană, susţinând că ar putea extrage câteva mii de tone. În luna decembrie a anului trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat certificatul de descărcare arheologică acordat RMGC în 2004.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Totodată, Sprott Asset Management are acţiuni şi la Carpathian Gold, care are ca obiect de activitate extragerea aurului, şi are concesiuni în România şi Ungaria. Concesiunea din România este situată în Munţii Apuseni, la circa 20 de kilometri de Roşia Montană.
Compania Sterling Resources a intrat în atenţie după ce au apărut suspiciuni prind contractul încheiat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) privind explorarea a două perimetre din Marea Neagră.
Subiectul dezbaterii politice în privinţa companiei Sterling este suspiciunea că statul român, prin ANRM, a cedat Sterling resursele de petrol şi gaze din cele două perimetre chiar înainte de a fi cunoscută decizia Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) de la Haga în disputa dintre România şi Ucraina.
România şi Ucraina şi-au disputat timp de mai mulţi ani proprietatea unei porţiuni din platoul continental al Mării Negre. CIJ a decis, la 3 februarie, că României îi revine 79,34% din teritoriul aflat în litigiu, reprezentând 9.700 kilometri pătraţi, zonă unde se presupune că există rezerve de gaze naturale şi petrol.
Citeşte şi:
Corpul de Control al Guvernului verifică instituţiile implicate în acordurile cu Sterling Petrom şi Sterling au concesionat perimetre care se suprapun ariei din disputa cu Ucraina ANRM a publicat pe site actul adiţional al contractului cu Sterling
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO