- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Steve Jobs, dictatorul Apple
Steve Jobs - omul care a creat cea mai valoroasă companie IT a lumii lansând produse care au schimbat felul în care oamenii folosesc gagdgeturile, dar şi industria PC-urilor, muzicală şi a telefoniei mobile, a încetat din viaţă la 56 de ani. Jobs suferea de o formă rară de cancer pancreatic, cu care a fost diagnosticat în anul 2003 şi care a recidivat l Jobs a fost concediat de compania pe care o fondase în anul 1976 în garajul părinţilor, dar a revenit la conducerea ei aducând-o pe locul 1 în industria IT şi devenind astfel un simbol al antreprenoriatului.
Steve Jobs (Imagine: Mediafax Foto-AFP)
"Tot amintindu-mi că voi fi mort în curând este cea mai importantă modalitate care mă ajută să iau decizii importante în viaţă. Pentru că aproape orice, aşteptările altora, mândria, teama de a te face de râs şi eşecurile, toate acestea pălesc în faţa morţii lăsând numai ce este cu adevărat important. Amintindu-ţi că vei muri este cea mai bună metodă pe care o ştiu pentru a evita capcana de a te gândi că ai ceva de pierdut. Eşti deja gol. Nu există niciun motiv să nu îţi urmezi instinctul."
Aşa a spus în 2005 la încheierea anului şcolar al Stanford University Steve Jobs, cel căruia i se datorează apariţia computerelor Mac, iPod-ului, iPhone-ului şi iPad-ului. De Steva Jobs, 56 de ani, charismaticul lider al companiei americane Apple care a murit miercuri se leagă visele unei întregi generaţii pentru care un gadget de la Apple face mai mult decât orice altceva.
Jobs, diagnosticat cu cancer în 2004, a luptat în ultimii şapte ani să scoată pe piaţă produse de IT cât mai revoluţionare astfel încât să lase o moştenire greu de atins. Jobs, care în cei 14 ani de muncă a câtigat un salariu de numai 14 dolari, lasă în urmă o companie de peste 300 de miliarde de dolari din care partea lui este de peste 7 miliarde de dolari.
Dictator în calitate de CEO al Apple, Jobs a intuit perfect dorinţele oamenilor şi a avut puterea, banii şi viziunea de a pune în practică produse pe care la început toţi oamenii lui le respingeau. "Nu te poţi duce să îl întrebi pe client ce vrea şi după aceea să îi oferi acel lucru. Până vei face acel produs deja îşi va dori altceva."
"A fi cel mai bogat om din cimitir nu contează pentru mine. Să mă duc la culcare spunându-mi că am făcut ceva minunat, asta contează".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Citeşte mai multe despre Steve Jobs, dictatorul Apple, pe www.zf.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO