- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (10.06.2012, 12:24)
- Liviu Iancu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Steven Ausnit: Familia mea mai are de recuperat din România bunuri în valoare de 37-38 milioane de dolari
Familia omului de afaceri din perioada interbelică Max Auschnitt mai are de recuperat din România bunuri a căror valoare este estimată la 37-38 de milioane de dolari, a declarat Steven Ausnit, fiul fostului mare industriaş.
Urmărește
902 afișări
Steven Ausnit: Familia mea mai are de recuperat din România bunuri în valoare de 37-38 milioane de dolari (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
"Valoarea bunurilor pe care le are de recuperat familia sunt estimate la aproximativ 37-38 milioane de dolari", a spus Steven Ausnit la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV.
El a explicat că deşi a recăpătat o parte din averea tatălui său, familia sa mai are încă de primit despăgubiri.
"Am reuşit cu casa, tatăl meu avea acţiuni în uzinele şi domeniile Reşiţa, dar cea mai mare parte din avere era în fabricile de la Titan-Nădrag-Călan, pe care el le-a creat. Când ne-am dus să căutăm documentele şi arhivele ne-au zis că n-au nimic. În urmă cu 2-3 ani un prieten a găsit 18 dosare, şi atunci am avut dovezile necesare, Curtea ne-a dat dreptul, am fost la AVAS şi am primit acţiuni în Fondul Proprietatea. Iar ăştia au amânat şi până astăzi nu am căpătat nimic", a spus Ausnit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
El a afirmat că dacă va primii partea sa din banii datoraţi de statul român vrea să acorde mai multe burse pentru studenţi români la Harvard şi intenţionează să investească într-o şcoală de meserii la Lugoj.
Întrebat cum crede că îşi va recăpăta banii, pentru că statul nu are bani, fiul fostului industriaş a afirmat:"Are, are. Statul are acţiuni în compania de gaz, în alte companii, şi poate pune acţiunile astea".
Ausnit a început deja o primă investiţie în România, lângă Lugoj, într-un parc de camioane. El estimează că proiectul va fi gata în 2-3 luni.
Fiul lui Max Auschnitt afirma în toamna anului trecut că este mulţumit de despăgubirile primite până acum de la statul român, în ciuda scăderii acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), iar avocaţii moştenitorului fostului industriaş sau pronunţat în favoarea listării Fondului la o bursă externă.
Ausnit mai are de primit despăgubiri în valoare de 126 de milioane de lei pentru în titluri la Fondul Proprietatea pentru acţiunile deţinute la Uzinele Metalurgice Titan-Nădrag-Călan, proces tergiversat de către Agenţia Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP), potrivit avocaţilor acestuia.
El a primit deja despăgubiri pentru participaţia la Uzinele de Fier Reşiţa, dar Ausnit a evitat să dea un răspuns privind valoarea deţinerilor, arătând că nu ştie exact numărul de acţiuni deţinute la Fondul Proprietatea. Ausnit este unul dintre cei mai mari acţionari privaţi persoane fizice ai Fondului Proprietatea.
Steven Ausnit, în vârstă de 88 de ani, a părăsit România în anul 1939 şi trăieşte în SUA, unde a dezvoltat şi vândut ulterior o afacere în domeniul ambalajelor.
"Poate am câteva milioane, dar nu sunt sărac", a spus el.
Supranumit "Regele de Fier", Max Auschnitt s-a născut la Galaţi în 1888, a absolvit Academia de înalte studii comerciale şi de export din Viena, a fost preşedinte al Asociaţiei generale de Industrie din Banat, vicepreşedinte Uniunii Generale a Industriaşilor din România şi senator al Camerei de Comerţ şi Industrie din Galaţi.
Auschnitt a creat Uzinele Metalurgice Titan-Nădrag-Călan (TNC) şi a condus Uzinele şi Domeniile de Reşiţa (UDR) companie care avea înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial cea mai mare cifrã de faceri din România şi cei mai mulţi angajaţi.
Max Auschnitt a făcut parte din conducerea unor numeroase companii străine din Viena, Monaco şi firme româneşti, precum Societatea Română de Telefoane şi Banca Chrissoveloni.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a rămas în străinătate, retrăgându-se în final în Statele Unite, unde a murit în 1959. Toate proprietăţile sale au fost confiscate de guvernul comunist în 1948.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe