Steven van Groningen, şeful Raiffeisen Bank, noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

Steven van Groningen, preşedintele şi directorul executiv al Raiffeisen Bank, a fost ales la conducerea Consiliul Investitorilor Străini (CIS), mandat pe care îl va deține timp de un an.

Urmărește
7 afișări

Din conducerea CIS mai fac parte Frank Hajdinjak, drectorul executiv al E.ON Energie România, şi Şerban Toader, senior partner KPMG România, în calitate de vicepreşedinți şi Daniel Anghel, tax partner PwC România, ca trezorier.

CIS a fost condus în ultimul an de Mariana Gheorghe, directorul executiv OMV Petrom.

"Noul Consiliu Director îşi propune pentru mandatul său atât o mai mare implicare la nivel de experți în definirea acțiunilor necesare în perioada următoare, dar mai ales o mai mare implicare a sectorului privat în faza de implementare a acestor măsuri, pentru a crea premizele unei creşteri economice consistente în urmatorul an", se arată într-un comunicat al CIS.

Obiectivul principal al CIS pentru perioada urmatoare este continuarea promovării dialogului între factorii de decizie şi investitori, în vederea reluării şi menținerii creşterii economice.

Sub preşedinția Marianei Gheorghe, CIS a lansat "Programul pentru Creştere Economică", care conține peste 80 de măsuri pentru creştere economică şi a constituit principala platformă de dialog între reprezentanții CIS şi autorități.

"La finalul mandatului, în mai 2011, precedentul Board înregistra un progres semnificativ pentru 22 dintre cele 84 de măsuri propuse. Cel mai important progres a fost înregistrat în domeniul reformării legislației muncii, în stabilizarea mediului fiscal, în prioritizarea investițiilor publice şi în domeniul reducerii arieratelor din economie", se menționează în comunicat.

Principalele teme propuse de preşedintele CIS pentru activitățile viitoare ale organizației menținerea dialogului cu autoritățile pentru măsurile care s-au dovedit că pot avea un impact pozitiv în creşterea economică, creşterea absorbției fondurilor europene, pledarea pentru o eficientizare a sistemului instituțiilor publice, implementarea măsurilor în vederea atragerii de noi investiții în domenii cu potențial de creştere, respectiv energie, agricultură, infrastructură precum şi creşterea numărului membrilor CIS şi consolidarea organizației.

"Din perspectiva CIS, îmbunătăţirea mediul de afaceri şi creşterea investițiilor publice şi private în România sunt premizele care pot duce la o creştere economică durabilă în România", se mai arată în comunicat.

CIS reprezintă peste 128 de companii cu investiţii totale în România de 36 de miliarde de euro, iar contribuția la Produsul Intern Brut reprezintă mai mult de 30%. În 2011, membrii CIS au angajamente de investiții în valoare de peste două miliarde de euro şi, pentru următorii cinci ani, planurile de investiții însumează peste zece miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici