Stoica & Asociaţii: Am prevenit pierderea a 900 milioane de lei de către sectorul public

Încasările din contractele derulate cu sectorul public au reprezentat sub 10% din veniturile totale obţinute de Stoica & Asociaţii, în timp ce prin serviciile prestate în perioada 2009 - mai 2012 societatea de avocaţi a prevenit pierderea unei valori totale de 900 milioane lei de către clienţii de stat.

Urmărește
302 afișări
Imaginea articolului Stoica & Asociaţii: Am prevenit pierderea a 900 milioane de lei de către sectorul public

Valeriu Stoica (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediaafx Foto)

"Totalul contribuţiilor plătite către stat (impozit pe venit, TVA, contribuţii la asigurări sociale şi asigurări de sănătate) de către Societatea de Avocaţi Stoica & Asociaţii în perioada 2009 - 31 mai 2012, este de peste trei ori mai mare decât totalul veniturilor obţinute în urma serviciilor profesionale prestate de societate instituţiilor şi companiilor de stat (...) Mai mult de jumătate din veniturile obţinute de Societatea de Avocaţi Stoica & Asociaţii din sectorul public constituie echivalentul serviciilor profesionale prestate în arbitraje internaţionale de mare complexitate", se arată într-un comunicat al societăţii de avocaţi remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit Guvernului, instituţiile publice şi companiile de stat au cheltuit în perioada 2009-31 mai 2012, în mandatul fostului Guvern, peste 150 milioane lei pentru servicii contractate de la casele de avocatură, cei mai mai mulţi bani fiind cheltuiţi de Loteria Română, Electrica, Hidroelectrica şi AVAS. Documentul relevă că pe primele cinci locuri în funcţie de încasări se situează casele de avocatură Raţiu&Raţiu (26,5 milioane lei), Boştină&Asociaţii (10,8 milioane lei), Stoica&Asociaţii (10,6 milioane lei), Eduard Făgărăşanu (6,4 milioane lei) şi Cameron Mc Kenna (5,9 milioane lei).

"Prin serviciile avocaţiale prestate între 2009 şi 31 mai 2012, Societatea de Avocaţi Stoica & Asociaţii a prevenit pierderea unei valori totale de peste 900 de milioane de lei de către clienţii săi din sectorul public", se menţionează în comunicatul casei de avocatură.

Stoica & Asociaţii precizează că ponderea veniturilor obţinute din sectorul public a fost mai mică de 10% din totalul veniturilor obţinute de societate, în timp ce ponderea sectorului public în economia naţională este de 30%.

n cadrul societăţii noastre lucrează peste 50 de avocaţi şi alte persoane calificate pentru activităţi desfăşurate de o asemenea instituţie profesională. Este vorba, aşadar, despre o instituţie, nu despre o persoană, iar buna reputaţie a acestei societăţi pe piaţa serviciilor avocaţiale este rezultatul unei munci de lungă durată, dedicată clienţilor, deopotrivă persoane fizice şi juridice", se mai spune în comunicatul casei de avocatură Stoica & Asociaţii.

În luna iunie, premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Poşta Română, aflată în pericol de insolvenţă după ce fosta conducere a companiei, cu asistenţa juridică a unui avocat "cunoscut colegilor din PNL", a pierdut toate procesele aflate pe rolul instanţelor, în dosare cu sume cumulate de 103 milioane lei, deoarece nu s-a prezentat la termen.

Ponta afirma că ar trebui ca Valeriu Stoica (PDL) să renunţe la căpuşarea tututor firmelor de stat.

Valeriu Stoica a transmis atunci că şeful Guvernului face confuzie între "sancţionarea contravenţională" a Poştei de către Consiliul Concurenţei şi "cererea de suspendare a executării" deciziei, precizând că nu a reprezentat compania "în cadrul investigaţiei de concurenţă" prin casa sa de avocatură, Stoica&Asociaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici