Stolojan: În acest an am avut nişte creşteri de cheltuieli în buget care nu sunt sustenabile

Avem grupuri sociale care au o putere mare de convingere în România şi au obţinut creşteri salariale care la ora actuală au creat un risc incredibil pentru România, sigur, despre care nu vorbim, că este an electoral, însă va trebui pusă ordine, spune Theodor Stolojan, fost lider PNL.

Urmărește
248 afișări
Imaginea articolului Stolojan: În acest an am avut nişte creşteri de cheltuieli în buget care nu sunt sustenabile

Stolojan: În acest an am avut nişte creşteri de cheltuieli în buget care nu sunt sustenabile

„Fără o administraţie capabilă, competentă, toate suferă. Stabilitatea socială... Avem grupuri sociale care au o putere mare de convingere în România şi au obţinut creşteri salariale care la ora actuală au creat un risc incredibil pentru România, sigur, despre care nu vorbim, că este an electoral, unde va trebui pusă ordine. Următorul guvern va trebui să pună ordine, pentru că altfel o încurcăm”, spune la AlephNews Theodor Stolojan.

Întrebat dacă se referă la pensiile magistraţilor, Stolojan spune: „Mă refer că în acest an am avut nişte creşteri de cheltuieli în buget care nu sunt sustenabile”.

„Deci noi ne-am angajat la un deficit de 5% şi acum discutăm dacă ne vom încadra măcar în deficitul cu care Comisia Europeană a venit şi ne-a spus că vom închide anul - 6,9%”, adaugă Stolojan.

El a ţinut să precizeze că România plăteşte pentru dobânzi 7 miliarde de euro în acest an.

De asemenea, el admite că guvernul Cîţu a făcut împrumuturi, însă „a fost o situaţie de pandemie, cu continuarea consecinţelor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici