- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strategia de dezvoltare a ecoturismului în România, gata până la finele anului
Strategia naţională de dezvoltare a ecoturismului în România, elaborată de Ministerul Turismului şi cel al Mediului, ar putea fi gata până la sfârşitul anului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Turismului, Elena Udrea.
Strategia de dezvoltare a ecoturismului în România, gata până la finele anului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
"Sperăm şi ne dorim ca strategia de dezvoltare a ecoturismului să fie gata până la sfârşitul acestui an şi acest lucru va fi posibil, având în vedere că pe lângă implicarea Ministerului Turismului vom avea parteneriate cu cei care au activităţi în turism, cu asociaţii profesionale şi de promovare, cu patronatele din turism, cu administratorii ariilor protejate şi cu participarea largă a turiştilor", a spus Udrea.
Ministrul a precizat că această strategie trebuia făcută cu mult timp în urmă, pentru că există cerere din partea turiştilor de a practica ecoturismul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Există o dorinţă la nivel naţional a turiştilor de a practica ecoturismul, iar România îl poate oferi, deoarece, aşa cum am mai afirmat, faptul că am rămas oarecum în urmă cu dezvoltarea infrastructurii de turism şi urbanizarea zonelor cu resurse naturale ne aduce în situaţia fericită de a da posibilitatea celor care iubesc turismul să petreacă astfel de vacanţe în România", a mai spus Udrea.
Potrivit ministrului, turismul în ariile protejate trebuie să se facă respectând nevoia de dezvoltare durabilă a activităţilor economice în aceste zone, precum şi învăţând turistul să aibă un comportament civilizat.
"Avem rezervaţii naturale, peste 30% munte, floră unică şi specii de păsări şi peste 30% faună, ceea ce reprezintă o resursă naturală impresionantă, pe care ar trebui să o promovăm. Ar trebui să sprijinim administraţiile locale, pe cei care gestionează ariile protejate, pentru a investi cu prioritate în infrastructură şi în căile de acces şi puncte de informare turistică", a menţionat Udrea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO