- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strauss-Kahn: Revenirea economiei globale, fragilă şi însoţită de incertitudini
Revenirea economiei mondiale este fragilă, însoţită de incertitudini şi inegal distribuită, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de La Tribune.
Strauss-Kahn: Revenirea economiei globale, fragilă şi însoţită de incertitudini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Şeful FMI a îndemnat băncile centrale să găsească mijloace pentru a asigura buna funcţionare a sistemului financiar şi să nu se mai concentreze doar pe stabilitatea preţurilor.
"Este evident că politicile monetare ar trebui să nu se rezume doar la stabilitatea preţurilor, ci să fie îndreptate spre asigurarea stabilităţii financiare", a afirmat oficialul FMI.
El a cerut autorităţilor monetare să elaboreze anumite reguli, precum cea de a impune băncilor un anumit nivel minim de capital propriu, pentru a ajuta la asigurarea echilibrului economiei mondiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Forţele IDF desfăşoară atacuri aeriene şi raiduri terestre în Beit Hanoun
-
Hackerii au compromis o extensie Chrome folosită de sute de mii de utilizatori: datele furate includ parole şi sesiuni autentificate
-
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina
"Economia mondială continuă să-şi revină, însă nu este bine distribuită între state şi chiar în interiorul unei ţări", a spus Strauss-Kahn.
Referindu-se la Europa, şeful FMI a afirmat că problema datoriilor a fost rezolvată doar parţial, ceea ce implică riscuri importante pentru statele aflate în criză şi pentru revenirea economiei europene în ansamblu.
"Europa are nevoie de o soluţie mai cuprinzătoare, bazată de o solidaritate pan-europeană, pentru rezolvarea problemelor persistente ale sectorului financiar şi a celor legate de datoriile suverane", a continuat Strauss-Kahn.
El consideră că Grecia s-ar fi confruntat cu dificultăţi de mai mică amploare dacă FMI şi Uniunea Europeană (UE) ar fi intervenit mai devreme. Autorităţile elene au fost nevoite să aplice măsuri de austeritate severe în schimbul unui pachet de ajutor extern de 110 miliarde de euro acordat de FMI şi UE.
În pofida acestor eforturi, unii analişti apreciază că Grecia nu va putea respecta angajamentele referitoare la reducerea deficitului bugetar şi va intra în incapacitate de plată.
Strauss-Kahn a subliniat, însă, că programul UE-FMI vizează sprijinirea Greciei şi evitarea unui asemenea scenariu extrem.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia
-
astăzi, 14:06
Surse: Alegerile prezidenţiale 2025 ar putea avea loc pe 23 martie şi 6 aprilie