- Home
- Economic
- (12.01.2021, 16:43)
- Anamaria Abaluta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stresul la job e considerat acum hărţuire morală. Angajatorii riscă amenzi de până la 200.000 de lei
- Stresul la job este acum considerat hărţuire morală
- Dacă eşti stresat, angajatorul tău ar putea fi amendat
- Amenda maximă este de 200.000 de lei
Urmărește
2502 afișări
Dacă eşti stresat la job, angajatorul tău ar putea primi amendă de până la 200 de mii de lei. Stresul la job este considerat acum hărţuire morală. În funcţie de felul în care se produce această hărţuire, amenzile diferă. Angajatorul tău trebuie să prevină actele de hărţuire la muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Mădălina este angajata unei companii şi zice că perioadele mai stresante de la job nu o deranjează. Asta pentru că este răsplătită mereu pentru efortul suplimentar şi pentru că se înţelege bine cu colegii de muncă.
„Consider că orice angajator, în primul rând, trebuie să aibă grijă de angajaţii lui. Până la amendă, orice angajator poate să lucreze la aceste aspecte şi să nu se ajungă chiar acolo”, crede Mădălina Beatrice Maftei, asistent manager ADEROM.
Corneliu Bodea este CEO-ul unei mari companii din domeniul energiei. Are peste 1.500 de angajaţi. Spune că i se pare important să se preocupe de bunăstarea angajaţilor. Chiar şi acum, când mulţi dintre angajaţii lui lucrează remote, face întâlniri virtuale frecvente doar pentru recreere.
„Cu siguranţă că poate să pară ameninţătoare pentru angajator, cu atât mai mult cu cât înţeleg că nu depinde exclusiv de relaţia angajator-angajat, cât şi de relaţia între angajaţi. Totuşi, eu o consider o măsură bună. Stresul la locul de muncă este o problemă care ţine foarte mult de cultura organizaţiei şi este, de aceea, în responsabilitatea managementului”, spune Corneliu Bodea.
Unele perioade sunt încărcate de un volum mai mare de stres şi muncă. Angajaţii lui nu se plâng, însă. Ei ştiu că implicarea suplimentară le va fi răsplătită.
„Avem un sistem care recompensează angajaţii atunci când fac ore suplimentare. Ei sunt recompensaţi în bani, dar şi cu zile libere”, adaugă Corneliu Bodea, CEO ADEROM.
Avocatul Andrei Săvescu îţi spune că important de reţinut este că hărţuirea morală nu se realizează neapărat de angajator, ci vizează, de fapt, conflictele dintre salariaţi. În ceea ce priveşte amenda maximă, va fi destul de greu să dovedeşti în instanţă că angajatorul tău merită să plătească cea mai mare amendă.
„Consecinţele juridice ale stresului se petrec mereu. Amenda de 200 de mii de lei, amenda maximă, este o sancţiune adresată angajatorului care în mod organizat, intenţionat face în aşa fel încât să existe un climat de hărţuire morală în interiorul organizaţiei. Ceea ce este greu de presupus ca un angajator să aibă o asemenea intenţie. Această sancţiune se va aplica foarte rar”, consideră Andrei Săvescu.
Dacă angajatorul nu previne şi nu combate hărţuirea morală la job, riscă o amendă de 30.000-50.000 de lei. Dacă angajatorul stabileşte reguli interne prin care obligă, determină sau îndeamnă salariaţii să comită hărţuire morală, amenda poate ajunge şi la 50.000-200.000 de lei. De asemenea, dacă angajatorul nu te recompensează pentru munca suplimentară, poate fi amendat cu1.500- 3.000 de lei.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36