- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Aproape 40% dintre companiile din România caută specialişti şi manageri
Aproape 40% dintre firme căută specialişti şi manageri, România numărându-se printre statele din estul Europei cu cea mai scăzută rată de angajare pe acest segment, potrivit unui studiu realizat de firma britanică de recrutare Antal International.
Studiu: Aproape 40% dintre companiile din România caută specialişti şi manageri (Imagine: Mediafax Foto)
"Dintre statele din estul Europei care au participat la studiu, România este una din ţările cu cel mai scăzut nivel de angajare de specialişti şi pe segmentul managerial. Rezultatele obţinute de la reprezentanţii birourilor din România sugerează că la începutul acestui an a existat o cerere foarte mare pentru specialişti. Studiul arată că în următorul trimestru această tendinţă va continua, în timp ce nivelul de renunţarea la staff se va reduce dramatic", se arată în studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Astfel, 37% dintre firme au declarat că sunt în căutarea unor manageri şi specilişti, dar în acelaşi timp 45% dintre aceştia permit profesioniştilor să părăsească compania.
Studiul Antal relevă că 18% dintre companii se aşteaptă să facă angajări în următoarele trei luni, iar 5% au susţinut că vor renunţa la personalul managerial şi specialişti în următorul trimestru.
Polonia are în acest moment cea mai mare rată dintre ţările care au participat la studiu, 90% dintre companii declarând că doresc să aducă manageri.
Atât angajatorii din Ungaria, cât şi cei din Bulgaria, au un nivel ridicat al recrutărilor forţei de muncă, 74%, şi respectiv 89%, dar în acelaşi timp nivelul celor concediaţi este mare, de 59%, respectiv 90%. Reprezentanţii firmei de recrutare consideră că cele două ţări duc o politică de înlocuire a forţei de muncă cu pregătire medie sau slabă cu noi profesionişti, proces ce se apropie de final în ambele cazuri.
În ceea ce priveşte Germania, angajatorii recrutează puternic specialişti şi manageri, estimându-se că în următorul trimestru această cerere va creşte, mai ales în rândul inginerilor. În acelaşi timp, firmele din Mare Britanie sunt optimiste şi se aşteaptă ca ritmul să crească în acest an.
Studiul trimestrial al evoluţiei angajărilor şi disponibilizărilor în cele mai importante pieţe la nivel mondial a fost realizat la sfârşitul verii, în rândul a peste 1.500 de companii din comerţ, industrie şi servici bancare din 14 ţări.
Companiile au fost chestionate cu privire la intenţia de a angaja sau de a lăsa să plece managerii sau specialiştii în următorul trimestru, dar şi în legătură cu opiniile acestora privind situaţia actuală şi evoluţia pieţei cu înaltă pregătire.
Antal International acordă consultanţă în recrutare pentru poziţii de middle şi top management, având în prezent 46 birouri în 24 ţări. În România, compania este reprezentată prin şase birouri, în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Sibiu şi Timişoara.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul