- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Cei mai bogaţi 2.000 de oameni au mai mulţi bani decât jumătate din populaţia planetei
Cele mai bogate 2.153 de persoane din lume controlează mai mulţi bani decât cei mai săraci 4,6 miliarde, în timp ce munca neplătită sau plătită prea puţin a femeilor adaugă de trei ori mai mult economiei globale în fiecare an decât tehnologia, a declarat luni organziaţia Oxfam, citată de Reuters.
Sursă foto: Profimedia
Organizaţia de caritate, cu sediul din Nairobi, a anunţat, într-un raport publicat înaintea Forumului Economic Mondial anual de la Davos, că femeile din întreaga lume lucrează 12,5 miliarde de ore combinate în fiecare zi, fără plată sau insuficient plătite.
În raportul „Time to Care”, Oxfam a estimat că munca neremunerată a femeilor a adăugat cel puţin 10.800 de miliarde de dolari pe an economiei mondiale - de trei ori mai mult decât industria tehnologică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
„Este important pentru noi să subliniem faptul că motorul ascuns al economiei pe care îl vedem este într-adevăr munca de îngrijire, neplătită, a femeilor. Şi asta trebuie să se schimbe", a declarat pentru Reuters Amitabh Behar, CEO Oxfam India.
Pentru a evidenţia nivelul inegalităţii în economia globală, Behar a menţionat cazul unei femei numite Buchu Devi din India, care petrece 16 până la 17 ore pe zi care merge 3 km pentru apă, găteşte şi îşi pregăteşte copiii pentru şcoală şi care are şi un loc de muncă prost plătit. „De cealaltă parte sunt miliardarii care se reunesc la Davos, cu avioanele lor personale şi stilul de viaţă excentric”, a spus el.
„Buchu Devi nu este o singură persoană. Întâlnesc zilnic aceste femei, iar aceasta este povestea din întreaga lume. Trebuie să schimbăm acest lucru”.
Behar a spus că guvernele ar trebui să se asigure, mai presus de toate, că bogaţii îşi plătesc impozitele, care ar trebui apoi folosite pentru a plăti pentru facilităţi precum apă curată, servicii medicale şi şcoli de mai bună calitate. „Dacă te uiţi doar în întreaga lume, peste 30 de ţări protestează. Oamenii sunt pe stradă şi ce spun ei? - Că nu vor accepta această inegalitate, nu vor trăi în aceste condiţii”, a spus el.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO