- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.08.2018, 13:06)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu Coface: Sumele refuzate la plată cu instrumente de debit scad cu 70%, la 783 mil. lei în semestrul I
Valoarea totală a sumelor refuzate la plată cu instrumente de debit (cecuri, cambii şi bilete la ordin) pe parcursul primului semestrul al anului curent a fost de 783 de milioane de lei, în scădere cu 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit unui studiu Coface.
Urmărește
96 afișări
Studiu Coface: Sumele refuzate la plată cu instrumente de debit scad cu 70%, la 783 mil. lei în semestrul I
„În condiţiile în care numărul incidentelor de plată în aceeaşi perioadă analizată a rămas relativ neschimbat, valoarea medie a incidentelor de plată înregistrate pe parcursul anului curent a scăzut la 29.000 de lei, de trei ori sub nivelul de anul anterior”, se subliniază în studiul Coface România, care citează datele din Centrala Incidentelor de Plăţi (CIP) furnizate de către Banca Naţională a României.
În schimb, totalul sumelor refuzate la plată cu instrumente de debit a ajuns în iulie 2018 la 226,75 milioane de lei, cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni. Un nivel mai ridicat de-atât a fost consemnat cel mai recent în august 2017, de 377,96 milioane de lei, respectiv cu 40% mai ridicat decât luna precedentă. De asemenea, valoarea este cu 60% peste cea din iulie 2017 şi cu 72% peste cea înregistrată în iunie 2018.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În plus, în iunie 2017, valoarea totală a sumelor refuzate la plată cu instrumente de debit a fost de 707,56 milioane de lei, cel mai ridicat nivel din ultimii peste trei ani, respectiv din luna mai 2015 până în prezent. Din a doua jumătate a anului trecut până în prezent, aceste sume restante s-au aflat pe un trend de scădere, doar în octombrie 2017 fiind la o valoare de aproape 169 de milioane de lei.
Cea mai mare parte din suma totală refuzată la plată cu instrumente de debit luna trecută, respectiv 97%, a fost cu bilete la ordin, în valoare de 219,68 milioane de lei.
În plus, numărul total de refuzuri la plată cu instrumente de debit a fost cu 4,7% mai mare în iulie 2018 faţă de iunie şi cu 15% peste cel din iulie 2017, respectiv de 5.245, fiind în linie cu evoluţia din ultimii doi ani. Cel mai recent, acest număr a fost depăşit în decembrie 2017, când a fost de 5.701, iar nivelul de peste 6.000, mai exact de 6.114, a fost atins în iunie 2016.
De asemenea, cea mai mare parte din acest număr a fost cel al biletelor la ordin, reprezentând 96,6% din total. Astfel, suma medie datorată pentru un bilet la ordin era de peste 43.230 de lei, cu 39% mai ridicată decât la aceeaşi dată a anului trecut.
Coface mai arată că, pentru prima dată în acest an, suma totală a incidentelor majore a depăşit 100 de milioane de lei, ajungând la 116,26 milioane de lei, cu 46,4% mai ridicată decât luna precedentă şi cu 58% peste cea din iulie 2017. Această sumă a mai fost la un nivel apropiat în decembrie 2017, de 104,46 milioane de lei, fiind semnificativ depăşită în august 2017, când a fost de 313,92 milioane de lei.
De asemenea, cea mai mare parte din valoarea incidentelor majore restante era din categoria biletelor la ordin, de 113,84 milioane de lei, consemnând o creştere de 46,6% faţă de luna precedentă şi de 62,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.
În cazul incidentelor majore, numărul de refuzuri a ajuns în iulie 2018 la 3.247, cu 5,6% peste nivelul de luna precedentă şi cu 18% peste nivelul din aceeaşi dată a anului trecut. Cele mai multe dintre acestea au fost, de asemenea, cu bilete la ordin - 3.124, cu 6,2% peste nivelul din iunie 2018 şi cu 19% peste nivelul din aceeaşi lună a anului trecut.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe