- Home
- Economic
- (06.06.2023, 14:58)
- Daniel Contescu
STUDIU. E-shoppperii din ţările vecine, interesaţi de ofertele magazinelor online româneşti
Majoritatea e-shopperilor din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria caută frecvent oferte pe site-uri din străinătate.
Urmărește
131 afișări
STUDIU. E-shoppperii din ţările vecine, interesaţi de ofertele magazinelor online româneşti
Pieţele de e-commerce din vecinătatea României au devenit în ultima vreme din ce în ce mai interesante pentru magazinele online care vor să îşi extindă business-urile, deoarece majoritatea e-shopperilor de aici manifestă interes maxim pentru ofertele de pe site-uri din străinătate. Un studiu realizat de DPD România, care a analizat profilul e-shopperilor din 8 ţări UE apropiate (Bulgaria, Cehia, Croaţia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria) arată că în topul celor mai căutate produse sunt articolele de Fashion (69% în Cehia şi Slovacia), Încălţăminte (peste 60% în Polonia şi Bulgaria) şi produsele din categoria Beauty/Health Care (peste 50% în Polonia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria). Cei mai activi e-shopperii din pieţele studiate, care fac cumpărături online de pe site-uri din străinătate, sunt cei din Slovenia (80%) şi Ungaria (77%), se mai arată în studiul citat.
Încălţămintea este produsul-vedetă în 4 dintre cele 8 pieţe e-commerce analizate în studiul DPD România - Polonia (64%, media UE 49%), Bulgaria (61%), Slovenia (54%) şi Ungaria (53%) -, în vreme ce articolele Fashion sunt pe primul loc în preferinţele e-shopperilor din celelalte trei pieţe: Cehia şi Slovacia (69%, media UE 63%), respectiv Croaţia (65%). În ceea ce priveşte produsele Beauty/Health Care, România este singura piaţă din regiune care are pe primul loc această categorie de produse (64%); în celelalte 8 pieţe studiate, acestea se află pe locul al treilea, cu procente între 56% (Polonia) şi 43% (Slovenia). Interesantă e situaţia Croaţiei, unde, alături de Beauty/Health Care urcă pe „podium” alte două categorii de produse: cele pentru agrement, respectiv accesoriile şi bijuteriile (49%).
Urmează în topul preferinţelor pe care le au e-shopperii din cele 8 ţări studiate cărţile, foarte căutate în Polonia (50%), Bulgaria (47%), Ungaria (37%), Cehia şi Slovacia (35%), respectiv în Slovenia (32%), accesoriile şi bijuteriile în Croaţia (49%) şi Polonia (35%), produsele pentru agrement în Croaţia (49%) şi Slovacia (33%), electrocasnicele în Polonia (45%) şi Bulgaria (31%), alimentele proaspete şi băuturile în Ungaria (43%) şi Slovenia (32%), respectiv medicamentele în Polonia (42%), Cehia şi Slovacia (37%), Bulgaria (31%) şi Slovenia (29%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Grindeanu, atac la Bolojan: La Bihor din 200 de persoane date afară 195 au câştigat în instanţă / Dacă faci doar pentru presă, ai reversul în câteva luni
-
Bujduveanu (PNL) şi Vigheciu (PSD) sunt noii viceprimari ai Capitalei
-
ZF: Un tronson de autostradă construit de un gigant din Austria trebuie demolat în totalitate în Ungaria. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţie
„Toate aceste informaţii şi multe altele asemănătoare, pe care le avem despre fiecare piaţă e-commerce din Europa, se pot transforma în oportunităţi şi avantaje pentru magazinele online care doresc să îşi vândă produsele pe aceste pieţe. Cunoaşterea detaliată a e-shopperilor locali, viitorii clienţi, este esenţială pentru ca intrarea pe respectivele pieţe de e-commerce să fie un succes”, spune Nadia Talpă, CCO DPD România.
Preferinţa pentru magazine online din străinătate. Cea dintâi oportunitate se referă la faptul că e-shopperii din toate cele 8 pieţe studiate îşi fac cumpărăturile în magazine online din străinătate. Cei din Slovenia (80%) şi Ungaria (77%) sunt cei mai activi din acest punct de vedere, în condiţiile în care media UE în ceea ce priveşte cumpărăturile de pe site-uri din străinătate este de 57%. Şi celelalte pieţe studiate au procente cu mult peste media UE: Bulgaria (71%), Croaţia (68%), Slovacia (63%), Cehia (62%). Spre comparaţie, în România procentul este de 67%.
În căutarea unor preţuri mai bune. E-shoperii din ţările aflate în apropierea României caută produse în magazine online din străinătate în primul rând pentru a găsi preţuri mai bune decât pe plan local. Cei mai interesaţi de acest aspect sunt slovenii (79%), ungurii (76%), bulgarii (71%), croaţii (65%), slovacii (61%) şi polonezii (60%), în condiţiile în care media europeană este de 52%. În ceea ce priveşte e-sopperii români, 64% dintre ei declară că, atunci când caută produse pe site-uri străine, o fac pentru a găsi preţuri mai bune.
Produse şi branduri care nu se găsesc pe plan local. Un alt motiv important care determină alegerea site-urilor externe este acela că anumite produse sau branduri nu se găsesc pe pieţele locale. Croaţii excelează la acest capitol (63%, peste media europeană, care e de 52%), în vreme ce e-shopperii cehi nu par foarte interesaţi de acest aspect (doar 39%). Un interes apropiat de media europeană manifestă bulgarii şi slovenii (52%), ungurii (51%) Totodată, slovenii îşi doresc cel mai mult (25%) ca site-urile din străinătate să fie scrise în limba lor. Urmează polonezii (17%), cehii (15%) şi bulgarii (13%), media europeană fiind, la acest capitol, de 13%, mai arată studiul DPD România. Majoritatea e-shopperilor din ţările studiate sunt mulţumiţi şi dacă site-urile sunt scrise în limba engleză.
„Dincolo de informaţiile detaliate despre pieţele e-commerce regionale, DPD România vine în sprijinul magazinelor online româneşti care vor să se extindă pe aceste pieţe cu Serviciul Regional CEE, care conţine o serie de facilităţi şi suport dedicat. Practic, echipa DPD România se poate ocupa de toate detaliile tehnice. Suntem parte din Geopost, cel mai important curier rutier din Europa, şi partenerii noştri de grup sunt în top 3 actori pe pieţele de curierat din ţările respective”, a mai declarat Nadia Talpă.
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe