- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.11.2024, 15:02)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Efectul dăunător al urmelor de avioane poate fi redus cu doar câţiva euro în plus pe bilet
Efectul de încălzire al urmelor de condens lăsate de avioane ar putea fi redus pentru doar câţiva euro în plus pe bilet, arată un studiu, citat de Sky News.
Urmărește
568 afișări
Studiu: Efectul dăunător al urmelor de avioane poate fi redus cu doar câţiva euro în plus pe bilet
Conform cercetării, schimbarea traseelor pentru un număr redus de avioane ar putea înjumătăţi efectul de încălzire produs de dârele de condens, la un cost de sub 4 euro per bilet.
Dârele de condens sunt acele linii lăsate pe cer atunci când gazele de eşapament calde şi umede ale unui avion se amestecă cu aerul rece, formând nori din cristale de gheaţă. Acestea se pot disipa rapid dacă aerul este uscat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Cu toate acestea, în aerul umed, ele se pot împrăştia şi persista, capturând căldura de la suprafaţa Pământului, la fel ca norii cirrus obişnuiţi.
Studiul, realizat de grupul Transport Energy, afirmă că efectul lor de încălzire este cel puţin la fel de semnificativ ca cel cauzat de emisiile de dioxid de carbon, rezultate din arderea combustibilului pentru aviaţie.
Totuşi, studiul afirmă că doar 3% din zboruri generează 80% din încălzirea produsă de dârele de fum, iar modificarea traiectoriilor de zbor pentru o parte din călătorie ar putea reduce efectul la mai mult de jumătate, până în 2040.
Conform studiului, zborurile la latitudini mai mari sunt mai susceptibile de a produce încălzire. Astfel, schimbarea ar viza în principal zborurile deasupra Americii de Nord, Europei şi Atlanticului de Nord.
De asemenea, zborurile de seară şi de noapte ar avea cea mai mare contribuţie la încălzire, conform studiului.
Autorii studiului sunt de părere că „beneficiile climatice ale evitării dârelor de fum ar fi în continuare de 15 până la 40 de ori mai mari decât penalizarea CO2” şi s-ar îmbunătăţi pe măsură ce tehnologia avansează.
Ei estimează că, pentru un zbor Paris-New York, evitarea formării de dâre de condens ar costa sub 4 euro pe bilet, iar pentru pentru o cursă Barcelona-Berlin, 1,20 euro. Banii ar fi folosiţi pentru combustibil suplimentar, precum şi pentru tehnologii precum senzorii de umiditate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe