Studiu: Industria de beauty începe anul cu optimism

Studiu: Industria de beauty începe anul cu optimism: peste 80% dintre saloanele de înfrumuseţare mizează pe o creştere a veniturilor în 2022 după revenirea de anul trecut.

Urmărește
322 afișări
Imaginea articolului Studiu: Industria de beauty începe anul cu optimism

Sursa Foto-Flickr

Peste 80% dintre saloanele de înfrumuseţare şi stiliştii autorizaţi estimează că veniturile vor creşte în primul trimestru din 2022, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce mai mult de jumătate (61,6%) dintre saloane au raportat o creştere a veniturilor în 2021, potrivit unui studiu realizat de Stailer, platformă de rezervări online pentru saloanele de înfrumuseţare, scrie ZF.

Astfel, 40% dintre antreprenorii din industria de beauty previzionează o creştere a încasărilor de 10-20% în primul trimestru din 2022, iar 23% văd un avans de 20-50%, în timp ce 16% sunt mai optimişti şi mizează pe un avans de cel puţin 50%. Doar 14% dintre proprietari se aşteaptă la o stagnare a veniturilor, iar 3,5% cred că încasările vor scădea la început de 2022.

ANul trecut a fost o perioadă de revenire pentru cea mai mare parte dintre saloanele de înfrumuseţare şi barbershop, 60% dintre ele reuşind să aibă o creştere a veniturilor faţă de 2020, în timp ce pentru 13% afacerile au fost în stagnare, iar 26% dintre saloanele chestionate de Stailer au înregistrat scăderi ale încasărilor.

În 2020, primul an al pandemiei, industria locală de înfrumuseţare a fost la un pas de colaps, context în care concurenţa neloială reprezentată de munca la negru a ajuns la cote alarmante, sunt de părere analiştii. O revigorare a acestui sector de activitate, în care activează peste 37.000 de specialişti (PFA-uri şi SRL-uri), a început 2021, când a fost permisă organizarea de evenimente private, precum nunţi, botezuri, petreceri şi alte evenimente festive.

Aproape jumătate din saloane şi stilişti afirmă că preţurile pentru serviciile de înfrumuseţare au crescut între 10 şi 20% în pandemie, doar 5,8% au crescut preţurile cu 20-50%, în timp ce 3,5% au redus tarifele, iar 41,9% le-au menţinut nemodificate.

Cea mai mare preocupare pentru 2022 este legată de instabilitatea generată de varianta Omicron a virusului Covid-19 (37,2%), urmată de presiunea creşterii costurilor de operare şi scăderea veniturilor disponibile ale clienţilor, care reprezintă o problemă prioritară pentru 26,7%, respectiv 24,4% dintre saloane de înfrumuseţare. Lipsa forţei de muncă şi a specialiştilor reprezintă o preocupare principală pentru 11,6% dintre respondenţii studiului realizat de Stailer.

Platforma de rezervări online pentru saloane de înfrumuseţare Stailer a fost înfiinţată în urmă cu 12 luni, iar în prezent 1040 de saloane din 40 oraşe sunt prezente pe platformă. Stailer a atras investiţii de 1,2 milioane de euro în primul an de activitate. Studiul Stailer a fost realizat pe un eşantion reprezentativ în rândul saloanelor medii şi mari din România, cu 86 de respondenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici