- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.10.2014, 15:03)
- Florentina Dragu
STUDIU Nielsen: Fructele şi ciocolata, gustările preferate ale europenilor
Fructele, ciocolata, gustările pe bază de brânză şi iaurtul sunt principalele alimente consumate între mese în Europa, unde vânzările totale de snack-uri au stagnat la 167 miliarde de dolari în perioada martie 2013-martie 2014, potrivit unui studiu realizat online de Nielsen.
Urmărește
430 afișări
STUDIU Nielsen: Fructele şi ciocolata, gustările preferate ale europenilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
La nivel global, vânzările au crescut cu 2%, la 374 miliarde de dolari, susţinute de evoluţia din America de Nord, cea de a doua mare piaţă de snack-uri, după Europa.
Ciocolata, bomboanele şi guma de mestecat au contribuit cu 46,5 miliarde de dolari la vânzările totale de snack-uri în Europa, în timp ce consumatorii americani preferă gustările sărate, acestea având o contribuţie de 27,7 miliarde de dolari la vânzările totale.
"Deşi dulciurile tradiţionale îşi păstrează supremaţia în vânzările totale de snack-uri, se remarcă o evoluţie pozitivă în vânzarea gustărilor cu un conţinut redus de zahăr, ceea ce indică o schimbare în mentalitatea consumatorilor, care se orientează către alimentele sănătoase", a spus Susan Dunn, vicepreşedinte în cadrul Nielsen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Studiul Nielsen privind obiceiurile alimentare ale consumatorilor a fost realizat în perioada 17 februarie-7 martie şi reuneşte opiniile a peste 30.000 de respondenţi cu acces la Internet din 60 de ţări.
Ciocolata este alimentul preferat între mese, 64% dintre respondenţi declarând că au consumat ciocolată în decursul ultimelor 30 de zile, urmată de fructe proaspete (62%), legume (52%), prăjituri şi biscuiţi (51%), sandvişuri (50%), iaurt (50%), brânzeturi (46%) şi chipsuri sau biscuiţi săraţi (44%).
Majoritatea respondenţilor consideră că snack-urile trebuie să aibă cât mai puţine ingrediente artificiale, iar o treime dintre aceştia preferă gustări cu conţinut redus de zahăr, sare, grăsimi şi calorii.
În privinţa ingredientelor benefice, o treime dintre consumatori preferă gustările cu un conţinut ridicat de fibre, proteine şi cereale integrale, iar 34% cumpără alimente organice.
Pe de altă parte, doar 27% dintre respondenţi sunt înclinaţi să îşi porţioneze gustările, potrivit studiului.
Aproape 80% dintre participanţi consumă snack-uri ca să îşi potolească foamea între mesele principale, numai 45% dintre aceştia înlocuind una dintre mese cu o gustare.
"Percepţia generală este că snack-urile sunt menite pentru consumul dintre mese, şi nu pentru a înlocui o masă principală. Cu toate acestea, un mod de viaţă activ conduce deseori la nevoia de mânca în grabă, iar foarte mulţi oameni aleg produsele fast-food, care pot fi bogate în calorii şi sărace în nutrienţi", a spus Dunn.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria