- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.09.2018, 14:10)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Până în 2022, piaţa de media şi divertisment ar putea înregistra venituri de 3,7 miliarde de dolari
Piaţa de media şi divertisment ar putea înregistra un ritm mediu anual de creştere de 7,4%, ajungând la venituri totale de 3,7 miliarde de dolari în 2022, pe fondul creşterii segmentelor digitale, arată un studiu prezentat marţi de PwC.
Urmărește
292 afișări
Studiu: Până în 2022, piaţa de media şi divertisment ar putea ajunge la 3,7 miliarde de dolari
„Întreaga piaţă de media şi divertisment din România ar putea înregistra un ritm mediu anual de creştere de 7,4%, ajungând la venituri totale de 3,7 miliarde de dolari în 2022. Din această sumă, aproximativ o jumătate o reprezintă cheltuielile pentru accesul la internet, care vor înregistra o rată medie de creştere anuală estimată de 11,6% în jurul anului 2022, ajungând la peste 1,8 miliarde de dolari”, anunţă PwC.
Comparativ cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est (ECE), piaţa de media şi divertisment va avea un ritm mediu de creştere de aproximativ 7,1% şi va ajunge la venituri totale de aproximativ 83 de miliarde de dolari, potrivit studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
„Segmentul serviciilor de acces la internet va genera venituri de aproximativ 30,5 miliarde de dolari cu o creştere medie anuală de 10,3%, comparativ cu 6,6% la nivel global. Atât în România cât şi în Europa Centrală şi de Est dar şi la nivel global, accesul la internet reprezintă segmentul care aduce cele mai mari venituri de pe piaţa de media şi divertisment. În România ponderea acestui segment va creşte de la 38%, în 2017 la 47% în 2022, în vreme ce în ECE aceasta se va majora de la 31% la 36% (la nivel global, va evolua de la 26% la 29%)”, se precizează în raport.
De asemenea, în studiu se precizează că o uşoară creştere este previzionată pentru segmentul de televiziune şi conţinutul video consumat acasă, care va aduce în România venituri de 623 de milioane de dolari, în creştere de la 606 milioane în 2017, având o rată medie de creştere anuală de 0,5%. Evoluţia medie anuală a pieţei de televiziune din România este în linie cu cea regională care va creşte anual, în medie cu 0,6% până în 2022.
„În România, creşterile pe segmentul de televiziune vor aduce, de asemenea, venituri în ceea ce priveşte publicitatea. În 2017, publicitatea în industria de televiziune a atins 301 milioane de dolari şi are potenţialul de a atinge 452 de milioane de dolari în 2022, cu o rată medie de creştere anuală de 8,5%. Acest segment este al treilea ca mărime, după cel de acces la internet şi cel de televiziune şi conţinut video consumat acasă, în termeni de venituri generate. În ceea ce priveşte cele trei segmente, ordinea pe podium din 2017 rămâne neschimbată şi în clasamentului anului 2022”, se precizează în raport.
De asemenea, raportul prezintă previziuni de creştere şi pe segmentele de jocuri video şi de conţinut livrat prin internet (OTT) ar putea înregistra măriri de 16,3%, respectiv 14,8% până în 2022. Aceste două segmente de piaţă au raportat venituri relativ scăzute de-a lungul timpului în România, dar vor putea atinge un maxim de 144 de milioane de dolari, respectiv 22 de milioane, la orizontul anului 2022. Alături de segmentul accesului la internet, care încheie podiumul industriilor cu cea mai mare creştere medie, segmentul de jocuri video şi cel OTT, în această ordine, sunt premiantele pieţei de media şi divertisment.
„Pe plan local, publicitatea online va genera venituri de aproximativ 134 de milioane de dolari, în 2022, cu o rată medie anuală de creştere de aproape 11%. Cele două subcategorii, pe conexiuni mobile şi fixe, ale publicităţii online vor avea evoluţii diferite în următorii cinci ani. În timp ce publicitatea pentru dispozitivele mobile este previzionată a avea o rată medie de creştere anuală de 25,6%, până la 51 de milioane de dolari în 2022, publicitatea livrată peste conexiunile fixe va continua să genereze venituri mai mari şi va ajunge la 84 de milioane de dolari în 2022, cu un ritm mediu anual de creştere de 5,5%”, arată comunicatul PwC.
„În ciuda ritmurilor mari de creştere, veniturile din publicitatea online din România, indiferent de modalitatea de livrare, sunt în continuare cele mai mici din regiunea Europei Centrale şi de Est unde acest segment va genera peste 10,7 miliarde de dolari, în 2022 cu o creştere medie anuală de 12,4% (8,7% la nivel global). În 2022 publicitatea online va deveni al doilea cel mai mare segment, în termeni de venituri generate, după accesul la internet, atât în ECE cât şi la nivel global”, menţionează sursa citată.
Totuşi, specialiştii prevăd că industria de tipărituri din România va cunoaşte o scădere a veniturilor, în linie cu tendinţa la nivel global.
„Segmentele ziarelor şi revistelor din România vor înregistra creşteri medii anuale negative de -3,9%, respectiv -4,5%. Segmentul revistelor va avea o scădere a veniturilor, de la 42 de milioane de dolari în 2017 la doar 33 de milioane în 2022. În acelaşi timp, segmentul ziarelor va înregistra o scădere de la 63 de milioane de dolari la 51 de milioane, în 2022”, spun analiştii.
În zona Europei Centrale şi de Est, segmentul revistelor va avea o creştere medie anuală pozitivă de 0,8%, iar în termeni de venituri va ajunge de la 1,89 miliarde de dolari în 2017 la 1,97 miliarde în 2022. Ziarele, pe de altă parte vor avea o scădere medie anuală de -3%, până în anul 2022 şi vor ajunge la venituri de 2,16 miliarde, plecând de la 2,52 miliarde în 2017.
Creşteri se vor înregistra şi pe piaţa de carte din România, în următorii cinci ani, preconizându-se majorări 2,1%, urmând ca până în 2022 totalul veniturilor să urce de la 99 de milioane de dolari în 2017 la circa 110 milioane de dolari în 2022.
În privinţa industriei cinematografice, principala sursă de venituri a fost şi va rămâne vânzarea de bilete. Aceasta va genera venituri de aproximativ 82 de milioane de dolari până în 2022 cu o creştere medie anuală de 4,1%.
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe