Studiu: Restricţiile mai stricte sunt mai bune pentru economie decât cele moderate

Restricţiile stricte precum cele impuse de China la izbucnirea focarului de coronavirus, sunt mai bune pentru economii decât cele moderate, aşa cum au impus Statele Unite şi multe ţări europene, arată un nou studiu realizat de economişti.

Urmărește
588 afișări
Imaginea articolului Studiu: Restricţiile mai stricte sunt mai bune pentru economie decât cele moderate

Studiu: Restricţiile mai stricte sunt mai bune pentru economie decât cele moderate

Experţii spun că impunerea unor restricţii mai stricte, dar pe o durată de timp mai scurtă, nu afectează economiile ţărilor aşa de tare.

Dar, dacă un nou val de infecţii va reveni în toamnă, o nouă rundă de restricţii va avea efecte cu adevărat grave şi va afecta puternic economiile mondiale, arată echipa condusă de economistul Dabo Guan de la Universitatea Tsinghua din China.

„În timp ce o prezicere a costului adevărat al blocajelor economice nu este posibilă în acest stadiu, cercetările noastre sugerează că restricţiile mai stricte, dar pe o perioadă mai scurtă, reduc impactul asupra lanţurilor de aprovizionare, iar o reducere treptată a restricţiilor pe parcursul unui an poate fi, de asemenea, mai puţin perturbatoare decât o ridicare rapidă a acestora, urmată de un al doilea blocaj", a explicat coordonatorul studiului, într-un comunicat citat de CNN.

Echipa a simulat trei tipuri de blocaje: o blocare strictă în care 80% din călătorii şi forţa de muncă încetează, similar cu ceea ce a făcut China; o blocare mai moderată, cu o reducere de 60% a muncii şi a călătoriilor, similar cu ceea ce au făcut SUA; şi o blocare mai uşoară, cu reduceri de 40%.

Rezultatul analizei arată că o reducere treptată a restricţiilor pe parcursul unui an ar reduce la minimum daunele asupra lanţului de aprovizionare global. Dar, dacă virusul reapare în toamnă şi va duce la o a doua rundă de restricţii, costurile pentru economie ar creşte cu o treime.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici