- Home
- Economic
- LONDRA, (26.05.2015, 12:39)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Ritmul rapid de acumulare a averilor va încetini din cauza creşterii economice mai lente
Creşterea rapidă a averilor din ultimii 20 de ani, când 917 oameni de afaceri au acumulat 3.600 miliarde dolari, va încetini în următoarele două decenii, pe fondul creşterii economice mai lente în statele emergente şi a măsurilor de atenuare a inegalităţilor, potrivit unui studiu al UBS şi al PwC.
Urmărește
103 afișări
STUDIU: Ritmul rapid de acumulare a averilor va încetini din cauza creşterii economice mai lente (Imagine: Shutterstock)
"Aşa cum economiile cresc în cicluri, aşa şi oportunităţile care au condus la o perioadă excepţională pentru acumularea bogăţiei este probabil să se sfârşească", se arată în raportul citat de Bloomberg.
Taxele, iniţiativele pentru egalitate socială, deflaţia preţurilor activelor şi tensiunile geopolitice, precum războaiele civile, vor avea probabil consecinţe semnificative asupra formării averilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
UBS, cea mai mare companie de administrare a averilor la nivel mondial, şi compania de consultanţă PwC au constatat că 917 antreprenori au acumulat 3.600 de miliarde de dolari în ultimii 20 de ani. Autorii au comparat perioada de la sfârşitul secolului XX cu epoca de aur de acum 100 de ani, când câţiva oameni de afaceri şi-au construit averile din producţia de automobile, oţel şi electricitate.
Cea mai mare parte a creşterii din ultimii ani a avut loc în Statele Unite, unde averile au fost construite în finanţe şi industria tehnologiei, şi în Asia, unde industria de consum şi sectorul imobiliar au făcut ca numărul miliardarilor să fie mai mare decât în Europa.
Din 1995, averile deţinute de antreprenori au crescut la două treimi din total, de la mai puţin de jumătate.
Bănci precum UBS şi Credit Suisse Group sunt interesate să atragă un număr cât mai mare de clienţi dintre cei care îngroaşă rândurile celor mai bogaţi oameni din lume. Faptul că două treimi dintre miliardari se apropie de vârsta la care îşi vor transfera averile generaţiei viitoare ar putea acţiona ca o frână pentru creşterea averilor, potrivit raportului.
"Ce vor decide să facă majoritatea miliardarilor cu vârste de peste 60 de ani cu averile lor are o importanţă majoră, întrucât acestea vor scădea rapid în lipsa unei strategii de conservare şi de administrare", scriu analiştii UBS şi PwC.
În afară de faptul că sunt clienţi vânaţi de bănci, mulţi dintre miliardarii care şi-au construit singuri averile lucrează în serviciile financiare. În Statele Unite, 30% dintre aceşti miliardari provin din industria financiară, comparativ cu 27,3% în cazul sectorului tehnologiei.
Miliardarii din industria tehnologiei sunt însă mai bogaţi, cu un nivel mediu al averilor de 7,8 miliarde de dolari, comparativ cu 5,4 miliarde de dolari în cazul celor din sectorul financiar.
În schimb, în ultimele două decenii, jumătate dintre miliardarii din Europa şi 20% dintre cei din Asia, care şi-au câştigat singuri averile, au reuşit să facă acest lucru în industria de consum.
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 03:00
-
astăzi, 02:44
Bihor. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I: Kelemen Hunor a câştigat judeţul