- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.08.2018, 13:14)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Şapte români din zece cred că tehnologia i-a făcut mai eficienţi la locul de muncă
În România 69% dintre oameni consideră că tehnologia i-a făcut mai eficienţi la locul de muncă, acesta fiind cel mai mare procent din Europa, unde media înregistrează 55%, arată un studiu realizat de Samsung Electronics în colaborare cu Vitreous World.
Urmărește
117 afișări
Studiu: Şapte români din zece cred că tehnologia i-a făcut mai eficienţi la locul de muncă
65% dintre români sunt de părere că tehnologia mobilă a avut un impact pozitiv asupra locului de muncă, pe când media în UE este un pic mai mică şi anume 50%. Cu toate acestea, puţini oameni consideră că tehnologia le-a oferit mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte locul de muncă: 59% nu cred că pot lucra de acasă sau de la distanţă mai des ca urmare a dezvoltării tehnologiei mobile.
Tehnologia mobilă a redus şi barierele dintre timpul considerat personal şi cel profesional: 64% din respondenţi au spus că tehnologia mobilă le-a îmbunătăţit echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală (cel mai ridicat procent din UE, unde media este de 43%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Există însă şi o perspectivă negativă în ceea ce priveşte accesibilitatea crescută datorată tehnologiei - 51% dintre respondenţi au spus că tehnologia i-a făcut prea accesibili pentru colegi şi clienţi, iar 54% spun că au devenit disponibili pentru muncă inclusiv în afara biroului şi a orelor normale de lucru (media UE: 45%). În România, 42% dintre oameni consideră că tehnologia face dificilă deconectarea de la muncă, iar 69% chiar iau măsuri pentru a se asigura că există o graniţă clară între munca lor şi viaţa personală (medie UE: 60%).
„Numim acest fenomen Blurred World – Lumea Neclară, unde totul, de la orele de muncă şi până la design-ul birourilor noastre, evoluează, deoarece dispozitivele mobile transformă spaţiile de lucru, viaţa personală şi comportamentul în concepte din ce în ce mai neclare”, a declarat Alexandru Costache, SEROM IM Head of Product Management, în cadrul Samsung România.
Studiul a mai evidenţiat şi faptul că românii au ore relativ convenţionale de venire şi plecare de la muncă faţă de restul Europei. În acest sens, 42% încep între 8 şi 9 dimineaţa, 27% termină între 4 şi 5 seara, iar 14% pleacă de la muncă abia la 7 seara.
Tiparul unei săptămâni de muncă la români este următorul: 25,5 ore de lucru într-o locaţie fizică, 1,8 ore de navetă, 4,3 ore de lucru de la domiciliu (media UE: 1,5 ore), 0,7 ore de lucru într-o cafenea/restaurant, 1 oră de lucru într-un parc/spaţiu în aer liber şi 11,7 ore într-un spaţiu de lucru cu alţi colegi (media UE: 7,7 ore).
Când vine vorba de productivitate, respondenţii români spun într-o proporţie de 81% că se simt mai eficienţi când se află la locul de muncă fizic şi numai 12% se simt mai productivi când lucrează de acasă. Cu toate acestea, ideea de flexibilitate la muncă în ceea ce priveşte spaţiul din care se poate lucra, îi face pe 71% să creadă că pot fi mai productivi.
Studiul a fost realizat pe 5.005 respondenţi în Europa, aproximativ câte 500 de oameni din fiecare ţară în care s-a desfăşurat. Participanţii au fost persoane cu vârsta de peste 18 ani care lucrează cu normă întreagă, cu jumătate de normă sau desfăşoară o activitate independentă.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe