- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.10.2023, 12:10)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Startup-urile care deţin brevete au de 10 ori mai mult succes în obţinerea finanţării
Deţinerea drepturilor de proprietate intelectuală sporeşte capacitatea startup-urilor de a obţine fonduri. România a înregistrat o creştere de 12 ori a volumului de tranzacţii cu capital de risc între 2017 şi 2022, potrivit raportului HTW 2022 Romanian Venture Report.
Urmărește
305 afișări
Studiu: Startup-urile care deţin brevete au de 10 ori mai mult succes în obţinerea finanţării
Oficiul European de Brevete (OEB) şi Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) au publicat un studiu comun, care evidenţiază maniera în care brevetele şi mărcile comerciale determină succesul startup-urilor europene. Raportul arată că, în medie, startup-urile care au depus aceste două tipuri de drepturi de proprietate intelectuală (PI) în timpul etapelor iniţiale sau de creştere au de până la 10,2 ori mai multe şanse să obţină finanţare.
„În medie, 29% dintre startup-urile europene au înregistrat drepturi de proprietate intelectuală, cu diferenţe importante între domenii. Biotehnologia este de departe sectorul cu cea mai mare prezenţă a drepturilor de proprietate intelectuală, aproape jumătate dintre startup-uri utilizând brevete sau mărci înregistrate. România este una dintre ţările în care se remarcă companiile nou înfiinţate în domeniul biotehnologiei: 69% dintre acestea au solicitat un brevet european sau o marcă comercială. Urmează cele relaţionate de sectorul guvernamental şi militar, cu 50% dintre acestea aplicând pentru orice drept de proprietate intelectuală, iar pe locul al treilea se situează startup-urile din domeniul sănătăţii (38%)”, este una dintre concluziile studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 24,1%, Elena Lasconi 19,6%, George Simion 13,8%
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Studiul mai arată că „la nivel european, după biotehnologie, sunt şi alte domenii în care drepturile de proprietate intelectuală sunt utilizate intensiv, precum: ştiinţă şi inginerie (cu 25% dintre utilizatori de brevete şi 38% dintre utilizatori de mărci comerciale), sănătate (20% dintre utilizatori de brevete şi 40% dintre utilizatori de mărci comerciale) şi industria prelucrătoare (20% dintre utilizatori de brevete şi 36% dintre utilizatori de mărci comerciale).”
Potrivit studiului, Finlanda şi Franţa au cel mai mare procent de startup-uri care au depus un dosar de proprietate intelectuală, respectiv 42%. România, pe de altă parte, arată o mare posibilitate de creştere în această privinţă, întrucât 21% din startup-urile sale au depus un dosar de drepturi de proprietate intelectuală, situându-se cu un punct sub media Uniunii Europene (29%).
„Deţinerea de brevete şi mărci europene determină însă şi un alt avantaj major, şi anume o rată de obţinere a finanţării în fază incipientă de peste cinci ori mai mare decât cea a drepturilor de proprietate intelectuală naţionale (de 6,1 ori mai mare pentru mărci şi de 5,3 ori pentru brevete). Aşa-numitele startup-uri deep tech se confruntă cu provocări deosebite atunci când dezvoltă tehnologii revoluţionare, deoarece necesită investiţii mari şi termene de execuţie lungi. Astfel de startup-uri pot beneficia în special de brevete şi mărci comerciale pentru a atrage investitori răbdători", au precizat iniţiatorii raportului HTW 2022 Romanian Venture Report.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e pe locul 2 acum
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe