- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.03.2016, 06:00)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: UE trebuie să renunţe la focusul pe deficitul bugetar şi să se focalizeze pe cheltuieli
Uniunea Europeană ar putea avea o creştere economică mai rapidă dacă ar renunţa la regulile bugetare care dictează focusul pe deficitul bugetar structural şi s-ar focaliza pe cheltuieli şi consum, scrie Bloomberg, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Bruegel.
Urmărește
886 afișări
Studiu: UE trebuie să renunţe la focusul pe deficitul bugetar şi să se focalizeze pe cheltuieli (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Îngrădirea cheltuielilor în momentul greşit din ciclul economic poate fi unul dintre motivele din spatele "revenirii economice anemice" din UE, ceea ce ridică semne de întrebare legate de eficienţa cadrului fiscal european.
"În practică, implementarea regulilor este îngrădită de indicator măsuraţi greşit şi de prognoze incorecte, care duc la recomandări politice eronate", potrivit studiului.
Modificarea sistemului actual ar fi una dintre cele mai bune modalităţi prin care acesta ar fi ajutat, însă nu este fezabil. Mai degrabă, analiştii propun un focus pe câştiguri, care ar genera reduceri de taxe, atâta vreme cât cheltuielile nu vor scădea în acelaşi ritm.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Dronele ucrainene au atacat o zonă în care se află baza de bombardiere strategice a Rusiei
-
Incendiu violent în Los Angeles: 30.000 de oameni au fost evacuaţi
-
NATO trimite 10 nave în Marea Baltică pentru a păzi cablurile submarine
Noul sistem ar beneficia de pe urma unui Consiliu Fiscal European independent, care ar putea interveni în circumstanţe speciale şi care ar avea flexibilitate crescută. Aceasta ar elimina percepţia unei posibile motivaţii incorecte sau politice a aplicării regulilor, potrivit autorilor studiului.
Acelaşi studiu spune că un astfel de sistem ar fi disciplinat Spania, Irlanda şi Marea Britanie în cursa lor spre criza financiară, pentru că bula imobiliară şi cheltuielile publice crescute ar fi agravat ciclul economic în care se aflau.
Citeşte şi: Cele opt ţări din UE care riscă să rateze ţinta de 3% deficit bugetar. România se află pe listă
Citeşte şi: Economistul-şef al BNR: Inegalitatea relativă privind veniturile în România e cea mai mare în UE, oamenii o acuză
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Orașul din România în care va ninge 4 zile fără oprire, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Nu e un banc! Ce bacșișuri au ajuns să lase IT-iștii din Cluj-Napoca în restaurante și în baruri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe