- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.03.2016, 06:00)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: UE trebuie să renunţe la focusul pe deficitul bugetar şi să se focalizeze pe cheltuieli
Uniunea Europeană ar putea avea o creştere economică mai rapidă dacă ar renunţa la regulile bugetare care dictează focusul pe deficitul bugetar structural şi s-ar focaliza pe cheltuieli şi consum, scrie Bloomberg, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Bruegel.
Urmărește
886 afișări
Studiu: UE trebuie să renunţe la focusul pe deficitul bugetar şi să se focalizeze pe cheltuieli (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Îngrădirea cheltuielilor în momentul greşit din ciclul economic poate fi unul dintre motivele din spatele "revenirii economice anemice" din UE, ceea ce ridică semne de întrebare legate de eficienţa cadrului fiscal european.
"În practică, implementarea regulilor este îngrădită de indicator măsuraţi greşit şi de prognoze incorecte, care duc la recomandări politice eronate", potrivit studiului.
Modificarea sistemului actual ar fi una dintre cele mai bune modalităţi prin care acesta ar fi ajutat, însă nu este fezabil. Mai degrabă, analiştii propun un focus pe câştiguri, care ar genera reduceri de taxe, atâta vreme cât cheltuielile nu vor scădea în acelaşi ritm.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Noul sistem ar beneficia de pe urma unui Consiliu Fiscal European independent, care ar putea interveni în circumstanţe speciale şi care ar avea flexibilitate crescută. Aceasta ar elimina percepţia unei posibile motivaţii incorecte sau politice a aplicării regulilor, potrivit autorilor studiului.
Acelaşi studiu spune că un astfel de sistem ar fi disciplinat Spania, Irlanda şi Marea Britanie în cursa lor spre criza financiară, pentru că bula imobiliară şi cheltuielile publice crescute ar fi agravat ciclul economic în care se aflau.
Citeşte şi: Cele opt ţări din UE care riscă să rateze ţinta de 3% deficit bugetar. România se află pe listă
Citeşte şi: Economistul-şef al BNR: Inegalitatea relativă privind veniturile în România e cea mai mare în UE, oamenii o acuză
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe