- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA critică din nou China pentru politica sistemului valutar
Trezoreria SUA a criticat din nou Beijingul pentru că nu ar acţiona destul de rapid în privinţa reformelor sistemului de schimb valutar, însă nu a acuzat China de manipularea cursului de schimb, abţinându-se încă odată de la un limbaj dur în relaţia cu principalul partener comercial din Asia.
SUA critică din nou China pentru politica sistemului valutar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Washingtonul a criticat de asemenea intervenţia Japoniei pe piaţa valutară pentru a tempera aprecierea yenului şi a cerut Coreii de Sud să apeleze numai "în mod cumpătat" la astfel de măsuri.
Unii politicieni americani consideră că China şi-a construit avantaje competitive incorecte pe pieţele globale prin menţinerea monedei locale la niveluri depreciate artificial pentru a-şi susţine exporturile. Congresul exercită tot mai multe presiuni asupra administraţiei Obama privind sancţiuni pentru China.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
Judecătorii din Franţa dau verdicte în procesul istoric de viol al lui Gisèle Pelicot
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
Trezoreria notează, într-un raport bianual, că China nu îndeplineşte criteriile necesare pentru a se califica drept manipulator al cursului de schimb valutar, repetând afirmaţia standardizată în ultimii ani că yuanul se apreciază prea încet, iar măsurile luate de Beijing sunt "insuficiente".
Valoarea monedei chinezeşti a crescut în acest an cu 4% faţă de dolar şi este în creştere cu 7,7% din iunie 2010, când China a renunţat la menţinerea unui curs fix.
Institutul de cercetare economică internaţională Peterson estimează că yuanul este subevaluat cu 24% în raport cu dolarul SUA, faţă de 28% în 2010.
Divergenţele dintre cele două puteri economice în privinţa cursului valutar sunt determinate în principal de deficitul comercial uriaş al Statelor Unite în raport cu China, care a crescut anul trecut la 273,1 miliarde de dolari, de la 226,9 miliarde de dolari în 2009.
În primele zece luni ale acestui an, SUA a acumulat un deficit comercial de 245,5 miliarde de dolari cu China.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO