Potrivit autonews.com, liderii sindicali au fost de acord cu garanţiile şi propunerile oferite de Tata Motors. "Din punctul nostru de vedere totul este în regulă, restul depinde de avocaţi", a declarat Roger Maddison, reprezentantul Unite – cea mai mare uniune sindicală din Marea Britanie.
În discuţiile precedente dintre liderii sindicali, Ford şi Tata Motors, reprezentanţii angajaţilor au cerut asigurări că Tata va continua să fabrice motoare şi alte componente la uzinele Ford din Bridgend şi Dagenham. Toate motoarele Jaguar şi Land Rover sunt de provenienţă Ford şi sunt fabricate în unităţile de producţie ale grupului american.
Oficialii Ford nu au comentat anunţul privitor la data preluării Jaguar şi Land Rover, scrie sursa citată.
Grupul american a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că grupul indian Tata este ofertantul preferat pentru preluarea celor două branduri britanice, iar negocierile în vederea vânzării continuă. Ford Motor a înregistrat, în 2006, pierderi de 12,6 miliarde de dolari şi aplică un amplu program de reastructurare. "Toate deciziile de afaceri sunt dificile, dar cred că facem ce trebuie. Am pus tot sufletul în crearea unor noi modele pentru Jaguar şi Land Rover şi am încredere că avem planuri bune pentru ambele branduri", a spus, în ianuarie, preşedintele Ford Europa, Lewis Booth.
El a arătat că decizia de vânzare a Land Rover şi Jaguar este determinată în special de situaţia Ford. "Am redactat un plan de dezvoltare pentru cele două branduri, dar nu putem garanta că acesta poate fi realizat sub proprietatea Ford, ca urmare a presiunilor financiare", a explicat Booth. În urma vânzării, el va rămâne preşedinte al celuilalt brand european al Ford, divizia de autoturisme Volvo.
Ford Europa operează reţeaua de vânzări a Ford de pe continent, precum şi centrele de producţie din Marea Britanie, Germania, Belgia, Spania, Turcia, Rusia şi, în curând, România.
Ford a semnat, în septembrie, un contract pentru preluarea fostei fabrici Daewoo de la Craiova. Finalizarea preluării nu a avut încă loc, întrucât Comisia Europeană a lansat o investigaţie legată de condiţiile prevăzute în contractul de privatizare a Automobile Craiova. Răspunsul Comisiei Europene în privinţa privatizării uzinei de automobile de la Craiova este aşteptat la sfârşitul lunii februarie.