SUA: o mare companie va întârzia producţia de cipuri deoarece nu găseşte muncitori calificaţi

  • Taiwan Semiconductor (TSMC), unul dintre cei mai mari producători de cipuri din întreaga lume, a anunţat că va amâna începerea producţiei la fabrica sa din statul american Arizona.
  • Decizia a fost luată deoarece compania nu găseşte muncitori calificaţi, potrivit BBC.
Urmărește
629 afișări
Imaginea articolului SUA: o mare companie va întârzia producţia de cipuri deoarece nu găseşte muncitori calificaţi

Amânarea reprezintă o lovitură dată administraţiei preşedintelui Biden în domeniul tehnologiei, în contextul rivalităţii cu China.

Firma din Taiwan spune că producţia de cipuri nu va mai începe anul viitor, din cauza lipsei de muncitori calificaţi. Preşedintele TSMC, Mark Liu, a declarat că producţia de microprocesoare avansate la fabrica sa din Arizona, în sud-vestul SUA, va începe în 2025.

Liu a mai spus că fabrica, care se află în construcţie din aprilie 2021, se confruntă cu un deficit de lucrători cu „expertiza specializată necesară pentru instalarea echipamentelor într-o instalaţie de calitate pentru semiconductori".

El a adăugat că firma „lucrează pentru a îmbunătăţi situaţia, inclusiv prin trimiterea de tehnicieni experimentaţi din Taiwan pentru a instrui lucrătorii calificaţi locali din SUA pentru o perioadă scurtă de timp".

TSMC a anunţat planurile de a construi o unitate în Arizona în 2020, în timpul administraţiei Trump. În decembrie anul trecut, firma a decis să-şi tripleze investiţia în proiect, ajungând la 40 de miliarde de dolari. Aceasta este una dintre cele mai mari investiţii străine din istoria SUA.

În ultimii ani, americanii au impus o serie de măsuri împotriva industriei producătoare de cipuri din China. Totodată, ei au investit miliarde de dolari pentru a stimula industria locală a semiconductorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici