- Home
- Economic
- WASHINGTON, (04.04.2014, 17:51)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA verifică preluarea de către Lenovo a diviziei de servere a IBM, furnizor pentru Pentagon şi FBI
Compania chineză Lenovo trebuie să convingă autorităţile americane că achiziţia diviziei de servere a IBM nu va oferi Chinei căi de acces la secretele şi infrastructura instituţiilor americane, având în vedere că IBM este furnizorul de servere pentru Pentagon, FBI şi marile companii telecom din SUA.
Urmărește
126 afișări
SUA verifică preluarea de către Lenovo a diviziei de servere a IBM, furnizor pentru Pentagon şi FBI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Utilizarea acestor servere de către diverse instituţii ale statului american, reţelele de telefonie şi unele companii ar putea reprezenta vulnerabilităţi pentru securitatea SUA, astfel că tranzacţia va atrage o verificare atentă din partea Comisiei pentru Investiţii Străine în SUA, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.
Comisia este responsabilă de investigarea riscurilor pe care le reprezintă pentru securitatea naţională achiziţia unor companii americane de către străini.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
"Orice străin care vizează o astfel de achiziţie va fi verificat cu foarte mare atenţie de comisie", a declarat Anne Salladin, fost oficial al Trezoreiei SUA, care a lucrat în trecut şi pentru Comisia pentru Investiţii Străine în SUA. Salladin este angajată în prezent la firma de avocatură Stroock & Stroock & Lavan, din Washington.
Lenovo a anunţat în ianuarie preluarea printr-o tranzacţie de 2,3 miliarde de dolari a diviziei IBM şi a cerut aprobarea Comisiei pentru Investiţii Străine, a spus una dintre surse.
Achiziţiile de companii americane de către investitori din China sunt tot mai multe, sporind tensiunile între Washington şi Beijing în privinţa accesului chinezilor la tehnologie americană. Verificările derulate de Comisie pot dura chiar şi 75 de zile.
Lenovo, care în 2005 a cumpărat şi divizia de PC-uri a IBM, a transmis Comisiei că nu va avea acces la serverele existente în SUA, întrucât IBM va continua să ofere servicii de mentenanţă pentru acestea timp de cinci ani, cu posibilitatea extinderii acestei perioade, a spus una dintre surse.
O analiză a Bloomberg privind contractele de achiziţie arată că printre instituţiile americane care au cumpărat servere IBM se numără Pentagonul, FBI şi Departamentul pentru Securitate Naţională.
Serverele sunt utilizarte la scară largă şi de operatorii de telefonie mobilă AT&T, Verizon Communications şi Sprint.
Congresul şi Preşedinţia SUA au încercat în trecut să blocheze afacerile din SUA ale producătorilor chinezi de echipamente de telecomunicaţii Huawei şi ZTE.
Citește pe alephnews.ro: Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe