- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.03.2019, 17:47)
- Izabela Cutieru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sumele exorbitante pe care le încasează anual aproape 5.000 de bancheri din UE
Numărul bancherilor din Uniunea Europeană care sunt plătiţi cu mai mult de un milion de euro anual a crescut în anul 2017 la aproape 5.000, chiar şi după ce autorităţile de reglementare au limitat bonusurile.
Urmărește
1041 afișări
Sumele exorbitante pe care le încasează anual aproape 5.000 de bancheri din UE
Majoritatea acestora erau stabiliţi în Marea Britanie, potrivit datelor furnizate de EBA (Autoritatea Bancară Europeană), dar, în condiţiile în care ţara urmează să părăsească Uniunea Europeană la sfârşitul acestei luni, este de aşteptat ca unii bancheri foarte bine plătiţi să se mute de la Londra la centrele noi de personal de pe continent.
EBA a declarat luni că 4.859 de bancheri au fost plătiţi cu mai mult de un milion de euro în 2017, inclusiv bonusurile, comparativ cu 2016, când numărul a fost de 4.597.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
După ce banii contribuabililor i-au salvat pe bancheri în timpul crizei financiare ce a avut loc cu un deceniu în urmă, Uniunea Europeană a limitat bonusurile, începţnd cu 2014, la cel mult salariul de bază sau de două ori valoarea acestei sume, cu aprobarea acţionarilor.
EBA a afirmat că raportul mediu dintre remuneraţia variabilă şi cea fixă pentru persoanele cu venituri înalte contină să scadă, de la 104% în 2016 la 101,08% în 2017. Indicele a avut valoarea de 123% în 2014 şi 118% în 2015.
Persoanele cu cele mai mari venituri locuiau în Marea Britanie, însumând 3.567 în 2017 sau 73,3%, cu 38% mai mult decât în 2016. Germania avea 390 în 2017, Italia 201, Franţa 233 şi Spania 161.
De atunci, numeroase mari bănci din Londra au deschis noi centre altundeva în Uniunea Europeană, în vederea pregătirii activităţii după Brexit, ce va avea loc pe 29 martie.
EBA a afirmat că, în cazul băncilor, în zona de activitate ce se ocupă cu administrarea activelor, raportul mediu dintre remuneraţia variabilă şi cea fixă a crescut de la 358% în 2016 la 402% în 2017, depăşind cu mult rata maximă admisă, de 200%.
„Mai multe state membre permit aplicarea de derogări pentru personalul din acest domeniu de activitate, deşi CRD IV (normele U.E. privind capitalul bancar) nu prevede în mod explicit această posibilitate”, se declară Autoritatea Bancară Europeană.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Tensiunile comerciale: Problemele din industria auto afectează producţia industrială germană
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe