Sunt europenii mai leneşi ca americanii? Şeful uriaşului fond norvegian: "Este îngrijorător! Europa este mai puţin harnică, mai puţin ambiţioasă"

  • Europa este mai puţin harnică, mai puţin ambiţioasă, mai reglementată şi mai puţin dispusă în a a-şi asuma riscuri decât SUA, potrivit şefului uriaşului fond de investiţii norvegian, iar diferenţa dintre cele două continente este din ce în ce mai mare.
  • Opiniile sale sunt semnificative, deoarece fondul este unul dintre cei mai mari investitori individuali din lume, deţinând în medie 1,5% din fiecare companie listată la bursă la nivel global şi 2,5% din fiecare acţiune europeană.
Urmărește
1430 afișări
Imaginea articolului Sunt europenii mai leneşi ca americanii? Şeful uriaşului fond norvegian: "Este îngrijorător! Europa este mai puţin harnică, mai puţin ambiţioasă"

Sunt europenii mai leneşi ca americanii? Şeful uriaşului fond norvegian: "Este îngrijorător! Europa este mai puţin harnică, mai puţin ambiţioasă"

Nicolai Tangen, directorul executiv al fondului de 1,6 trilioane de dolari, a declarat pentru Financial Times că este "îngrijorător" faptul că societăţile americane îşi depăşesc rivalii europeni în materie de inovare şi tehnologie, ceea ce a dus la o performanţă mult mai mare a acţiunilor americane în ultimul deceniu.
 
"Există o problemă de mentalitate în ceea ce priveşte acceptarea greşelilor şi a riscurilor. Dacă dai faliment în America, mai ai o şansă. În Europa, eşti mort", a spus el, adăugând că există, de asemenea, o diferenţă în ceea ce priveşte "nivelul general de ambiţie". Noi nu suntem foarte ambiţioşi. Ar trebui să fiu atent când vorbesc despre echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată, dar americanii pur şi simplu muncesc mai mult".
 
Opiniile sale sunt semnificative, deoarece fondul este unul dintre cei mai mari investitori individuali din lume, deţinând în medie 1,5% din fiecare companie listată la bursă la nivel global şi 2,5% din fiecare acţiune europeană.
 
Deţinerile sale din SUA au crescut în ultimul deceniu, în timp ce cele europene au scăzut. Acţiunile americane reprezintă aproape jumătate din totalul acţiunilor sale, faţă de 32% în 2013. 
 
Fondul investeşte în aproximativ 9.000 de companii din întreaga lume, dar şapte companii americane din domeniul tehnologiei - Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia şi Tesla - reprezintă aproximativ 12% din portofoliul său de acţiuni.
 
Tangen a declarat că există "un argument pentru ca cei mari să devină din ce în ce mai mari [şi] câştigătorul să ia totul", pe măsură ce evoluţii precum inteligenţa artificială se impun. El a adăugat că, în discuţiile recente cu directorii executivi din SUA, aceştia s-au plâns de dificultatea de a face afaceri în Europa din cauza reglementărilor dure şi a birocraţiei.
 
"Nu spun că este bine, dar în America este multă inteligenţă artificială şi nicio reglementare, în Europa nu este inteligenţă artificială şi sunt o mulţime de reglementări. Este interesant", a adăugat el.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici