- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Suntem pregătiţi pentru ce e mai rău? Cum poate trece România de la o creştere economică de 2% la recesiune
România va fi influenţată de deciziile care vor fi luate la nivel european şi trebuie să aibă pregătit şi un plan B, pentru scenariul negativ în care liderii europeni nu ar ajunge la un acord în privinţa combaterii crizei datoriilor din zona euro.
Suntem pregătiţi pentru ce e mai rău? Cum poate trece România de la o creştere economică de 2% la recesiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Consecinţele nefaste nu vor ocoli România, urmând să se concretizeze în prăbuşirea exporturilor şi a consumului intern, tensiuni pe pieţe şi reintrarea economiei în recesiune.
Scenariul pozitiv
-
Pieţele se detensionează, băncile se împrumută între ele, iar acţiunile la burse cresc;
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
-
Dobânzile şi aversiunea la risc scad treptat;
-
Fluxurile financiare se reiau;
-
Europa rămâne pe creştere economică.
Exporturile cresc pentru că sunt comenzi din Europa. Industria are de lucru
Industria, care şi-a majorat contribuţia la formarea PIB în ultimii doi ani prin intermediul exporturilor, va continua acest trend, susţinând economia. Revenirea cererii pe pieţele străine şi un curs de schimb avantajos vor aduce creşterea exporturilor. Exporturile au fost principalul motor care a ajutat economia să iasă din criză, iar contribuţia lor în perspectivă la PIB va fi pozitivă, în condiţiile în care se va menţine pe un trend ascendent cererea externă. Dar va fi importantă şi dinamica importurilor.
Citeşte mai departe pe www.zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO