Surpriză: România devine cel mai important producător de gaze naturale din Uniunea Europeană

România a devenit cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, conform unui raport al Comisiei Europene.

Urmărește
627 afișări
Imaginea articolului Surpriză: România devine cel mai important producător de gaze naturale din Uniunea Europeană

Astfel, ţara noastră a produs 2,3 miliarde de metri cubi în al doilea trimestru din 2024, fiind urmată de Olanda cu 2,2 miliarde şi Germania cu 0,9 miliarde de metri cubi, notează Ziarul Financiar.

Consumul de gaz la nivelul UE a fost de 61 de miliarde de metri cub, în scădere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest timp, producţia a fost de 7,7 miliarde de metri cubi, o scădere de 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Raportul mai arată că piaţa europeană a gazelor a continuat să se stabilizeze după invazia Rusiei în Ucraina. Totodată, sursele de energie regenerabilă au acum o pondere de 52% în producţia de energie electrică.

Volumul importului de gaze a scăzut cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 70 de miliarde de metri cubi.

Principalul furnizor de gaze pentru UE a rămas Norvegia, cu o pondere de 34%, urmată de Rusia (18%), SUA (16%), Africa de Nord (15%), Qatar (4%) şi Azerbaidjan (4%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici