- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.04.2014, 19:32)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Symantec: România ocupă primul loc în lume după durata boţilor care afectează computerele
Boţii care infectează computerele din România au avut anul trecut cea mai lungă durată din lume până la eliminare, de 20 de zile, în declin însă de la 24 de zile cu un an înainte, potrivit unui raport publicat de producătorul de software de securitate IT Symantec.
Urmărește
264 afișări
Symantec: România ocupă primul loc în lume după durata boţilor care afectează computerele (Imagine: Shutterstock)
România este urmată în Top 10 de Indonezia, unde un bot a infectat anul trecut un calculator o perioadă medie de 15 zile, Bulgaria - 14 zile, SUA - 13 zile, Egipt şi Columbia - 11 zile, Elveţia, Filipine şi Noua Zeelandă - 10 zile, Ucraina - 9 zile.
La nivel global, media s-a situat la 6 zile, neschimbată faţă de 2012.
Totodată, în România au fost activi anul trecut 0,19% din numărul total de boţi calculat la nivel global, faţă de 0,16% în 2012, se arată în raportul Symantec.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Identificarea şi curăţarea unui computer pe care s-a instalat un bot durează în România mai mult decât în Statele Unite, 20 de zile faţă de 13, deşi numărul infectărilor din SUA este de peste 100 de ori mai ridicat, reprezentând 20% din totalul la nivel global, faţă de 0,19% în România, notează compania.
Unul dintre factorii care contribuie la această disparitate ar putea fi gradul scăzut de conştientizare în rândul utilizatorilor, împreună cu îndrumări şi instrumente de suport mai puţine în limba română pentru remedierea situaţiei, se arată în raport.
În acelaşi timp, în China, aflată pe locul al doilea după activitatea boţilor, cu 9% din totalul la nivel global, durata medie de infectare a unui calculator a fost de 9 zile.
Ţările care nu au fost incluse în top zece au avut anul trecut o durată medie de activitate a boţilor mai redusă de 9 zile.
Bot provine din cuvântul robot şi este un proces automatizat care interacţionează cu alte servicii din reţea. Boţii automatizează în multe cazuri anumite comenzi şi furnizează informaţii şi servicii, operaţiuni care altfel ar fi trebuit executate de oameni.
Boţii pot fi utilizaţi în acţiuni ilegale. Un bot malware se distribuie automat, cu scopul de a infecta un dispozitiv şi de a se conecta ulterior cu un server care funcţionează ca centru de comandă al unei întregi astfel de reţele de dispozitive infectate. Folosind boţi, pot fi lansate atacuri informatice ample asupra unor ţinte. În plus, boţii pot înregistra parole şi informaţii financiare, pot transmite spam şi pot deschide căi de acces în computerele infectate.
Aceste programe malware infectează în cele mai multe cazuri reţelele de computere în moduri care nu sunt depistate imediat.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe