- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Synevo va deschide laboratoare medicale în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia
Synevo International, divizia de laboratoare medicale a grupului suedez Medicover, va deschide în acest an laboratoare în Republica Moldova, Bulgaria şi posibil Serbia, având totodată în plan transformarea laboratorului de lângă Bucureşti în unitate regională.
"În 2011 vom începe să operăm în Bulgaria şi Moldova, şi ne uităm şi la Serbia, unde nu suntem siguri dacă vom reuşi să deschidem în acest an, dar sigur vom avea o unitate. Vom inaugura câte un laborator în aceste ţări, iar în laboratorul de aici (de lângă Bucureşti, n.r.) vor fi realizate analizele mai complexe", a declarat agenţiei MEDIAFAX Philippe Ballero, director executiv Synevo International.
El a adăugat că noile unităţi vor reprezenta investiţii greenfield.
"Am încercat să cumpărăm un laborator în Bulgaria, dar acolo sunt doar laboratoare foarte mici, de calitate redusă, aşa că am hotărât să facem un laborator în care să impunem standardele noastre încă de la început. Nici în Republica Moldova nu există competiţie", a spus Ballero.
Synevo International va investi până la un milion de euro pentru un laborator în Republica Moldova.
"Moldova are circa trei milioane de oameni, bolile sunt aceleaşi ca şi în România, iar oamenii au nevoie să fie trataţi. Am fost acum ceva vreme într-un spital din Chişinău şi nu am găsit nimic, pentru că nu sunt bani. Acum nu ştiu dacă sunt mai mulţi bani, dar ne uităm la o investiţie pe termen lung. Dacă investim nu o facem ca să avem profit în primele 6-9 luni, sigur că vom pierde bani în primii doi ani sau doi ani şi jumătate", a spus Ballero.
Synevo International este interesată să intre şi pe piaţa de servicii de laborator din Serbia.
Oficialul Synevo a adăugat că în urma deschiderii unităţilor din Republica Moldova şi Bulgaria, laboratorul de lângă Bucureşti, deschis la sfârşitul anului trecut, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, va deveni unitate regională, unde vor fi trimise analizele complexe din aceste ţări.
Pentru fiecare unitate deschisă Synevo va angaja aproximativ 40 de persoane.
Synevo International este prezentă în şase ţări, respectiv România, Polonia, Ucraina, Belarus, Germania, şi începând de la jumătatea anului trecut şi în Turcia.
"Avem un laborator în Istanbul. A fost o achiziţie pe care am finalizat-o în vara anului trecut. Ne uităm la extinderea activităţii acolo, poate vom mai face unele achiziţii pe piaţa din Turcia. De asemenea, ne uitam şi la Grecia, care acum este încă în proces de reorganizare, dar poate peste un an va fi propice să facem o achiziţie", a spus Ballero.
În România, compania operează 12 laboratoare şi va mai deschide în acest an două unităţi, la Sibiu şi Târgu Mureş, în urma unor investiţii de până la 700.000 euro fiecare.
"Vom avea 14 unităţi cu care cred că vom reuşi să acoperim piaţa. În România infrastuctura nu este foarte bună, din cauza lipsei de autostrăzi, şi din acest motiv ai nevoie de laboratoare în mai multe locuri. Poate, într-o zi, dacă infrastructura va fi bună vom reduce numărul laboratoarelor", a spus directorul executiv al grupului Synevo.
Extinderea activităţii în Bulgaria şi Republica Moldova, dar şi la nivel local, va creşte veniturile laboratorului de lângă Bucureşti, reprezentanţii companiei îmbunătăţind estimarea pentru primul an de activitate de la patru milioane de euro la şase milioane de euro.
"După evoluţia din primele trei luni de activitate, cred că putem ridica estimarea de la patru la şase milioane de euro, în condiţiile în care va merge tot anul în genul acesta. Este un laborator în care se aduc probe complexe din întreaga ţară, plus că vom intra în colaborare şi cu laboratoarele din Moldova şi Bulgaria", a declarat Virgil Ivan, directorul general al Synevo România.
Referindu-se la piaţa din România, Philippe Ballero a spus că românii sunt obişnuiţi să plătească pentru serviciile medicale de laborator, spre deosebire de cei din Europa de Vest.
"Dacă mergi în Europa de Vest, pacienţii nu vor plăti niciodată, ei îşi plătesc taxele, au asigurări şi se aşteaptă ca totul să fie gratuit. În Europa de Est, şi în mod particular în România, oamenii nu au aşteptări prea mari din partea sectorului public, ei ştiu că şi dacă se aşteaptă nu vor primi, deci sunt obişnuiţi să plătească pentru sănătate", a afirmat Ballero.
El a mai spus că probleme cu care se confruntă pe piaţa locală sunt corupţia, calitatea scăzută a serviciilor de laborator şi fondurile scăzute ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Synevo România estimează pentru acest an o cifră de afaceri în valoare de 22 milioane de euro, de la 19 milioane de euro în 2010.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 12:15
Două sate din România au fost selectate în Programul Upgrade al Best Tourism Villages 2024