- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tabără: Suprafaţa arabilă a României s-a redus în ultimii opt ani cu un milion de hectare
Suprafaţa arabilă a României nu mai este de 9,5 milioane de hectare, ci de 8,4-8,6 milioane de hectare, a declarat joi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.
Tabără: Suprafaţa arabilă a României s-a redus în ultimii opt ani cu un milion de hectare (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)
"Între 2002 şi 2008 au dispărut peste 1.000 de hectare de teren arabil din fiecare judeţ. Nu mai avem 9,5 milioane de hectare, ci 8,4-8,6 milioane de hectare", a spus Tabără, care a precizat că datele au fost culese în cadrul recensamântului agricol.
Potrivit ministrului, o parte din terenul arabil a fost scos din uz pentru a face loc diferitelor tipuri de construcţii.
"Construcţiile şi dezvoltarea localităţilor nu se pot face pe terenurile agricole cele mai bune", a adăugat Tabără.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FOCUS Tradiţii şi obiceiuri de Bobotează: Fetele pun busuioc sub pernă, bărbaţii scot crucea din apă
-
Ziarul Financiar: 2025 din perspectiva liderilor europeni
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
El a precizat că recensământul agricol arată în general tendinţe pozitive. Astfel, numărul exploataţiilor agricole a scăzut de la 4,4 milioane la 3,8 milioane, ca urmare a comasării terenurilor.
"Circa 650.000 de exploataţii agricole au dispărut în ultimii opt ani, terenurile respective fiind preluate în arendă", a afirmat Tabără.
Totodată, ministrul a arătat că ponderea agriculturii în PIB, respectiv de 6,2%, cea mai mică din ultimii ani, este tot o veste bună.
"Agricultura este cel mai riscant sector. O pondere redusă în PIB, concomitent cu creşterea Produsului Intern Brut, înseamnă o economie sănătoasă. Nu-mi fac probleme pentru că ponderea agriculturii a scăzut", a încheiat Tabără.
Recensământul General Agricol 2010 a avut loc în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO