Investiţia constă în instalarea unui cuptor industrial şi a unui sistem de sfărâmare şi sortare a bateriilor uzate, care va tripla cantitatea de plumb procesat, la aproximativ 21.000 de tone.
Jumătate din fondurile necesare extinderii capacităţii de reciclare au fost asigurate de Rombat, diferenţa provenind din programele de finanţare ale Fondului de Mediu.
Pârvu a precizat că investiţiile la Rebat vor continua şi în 2012.
„În acestă perioadă începem probele tehnologice la sistemul de sfărâmare şi sortare a a bateriilor uzate. Prin noile instalaţii vom extrage aproximativ 21.000 de tone de plumb anual din 43.000 de tone de baterii. Intenţionăm ca anul viitor să creştem această capacitate la 30.000 de tone de plumb”, a spus reprezentantul Rombat.
Rebat Copşa Mică a început activitatea în anul 2005 şi face parte din grupul de firme Rombat, cu peste 675 de angajaţi. Din grupul Rombat mai fac parte fabrica de acumulatori de la Bistriţa, reţeaua comercială de distribuţie a bateriilor şi dealerul Volkswagen Bistriţa.
Anul trecut, Rombat a vândut 2,13 milioane de baterii, iar pentru 2011 şi-a propus să livreze 2,26 milioane de unităţi. Compania a prognozat pentru anul acesta afaceri de 74,6 milioane euro, cu peste 10% mai mari faţă de 2010.
Acţionarul majoritar al companiei este firma Rombat Invest Bistriţa, cu o participaţie de 58% din titluri. Rombat Invest Bistriţa este controlată de 50 de persoane fizice, cele mai mari pachete fiind deţinute de Dorel Goia (29,54%) şi Ioan Repede (8.03%), acesta fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Rombat.